Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
İSTANBUL
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
Ana Sayfa
Kültür & Sanat
3 Temmuz 2022
176 Görüntüleme
Sivas Katliamı 29. yılında unutulmadı; Suavi konseri surları aştı
Seferihisar Belediyesi ve Seferihisar Alevi Kültür Derneği işbirliği ile Sivas Katliamı anma programı düzenlendi.
Sığacık Kaleiçi’nde gerçekleşen programda Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Bundan tam 29 yıl önce 2 Temmuz 1993’te içimize bir ateş düştü. Hala usul usul yanan bir ateş. 29 yıl önce bugün yalnızca Türkiye’nin 33 aydını değil insanlık ateşe verildi. Seferihisar’da büyüyenler bilir. Burası binlerce yıllık tarihe, kültüre sahip bir yer. Biz çocukluğumuzda kim nedir bilmezdik. Eski Rum mahallelerinde bir arada yaşar giderdik. Ben ne din ne siyasi görüş her şeyden önce insana değer vermenin, saygı duymanın öğretildiği bir evde büyüdüm.
Yıllar sonra benim kabem insandır sözünü görünce farkettim ki aslında Alevilik hepimizin anne babasının bize öğrettiğiymiş” dedi.
Program Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in anma konuşmasının ardından Suavi konseri ile devam etti. Büyük bir coşkuyla izlenen konsere Seferihisarlıların ilgisi yoğun oldu.
Gericiliğe ve yobazlığa karşı demokrasiyi, kardeşliği, aydınlığı savunmak için Alevi-Sunni demeden hep beraber mücadele etmemiz gerektiğinin altını çizen Başkan Yetişkin “Aleviliğin temel öğretilerinden biri ben sen yokuz biz varızdır. Bugün 29 yıl sonra yitirdiğimiz canları bu kalabalıkla anmamız başaramadıklarını ve başaramayacaklarını, tükenmeyeceğimizi gösteriyor. Biz yine aydınlık bir gelecek için el ele kol kola yürüyeceğiz. Bir olmaktan, biz olmaktan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
Seferihisar Alevi Kültür Derneği Başkanı Bahar Kaplan da Seferihisar Belediyesi işbirliği ile daha birçok etkinlikte bir araya geleceklerini belirterek “29 yıldır sönmeyen bir ateş için bugün buradayız. Öncelikle katliamda hayatını yitiren 33 aydının anılarının önünde saygı ile eğiliyorum. Bu akşam bizlerle birlikte olan herkese teşekkür ederim” dedi.
Yorumlar
Benzer Haberler
-
Nilüfer’de gökyüzü uçurtmalarla renklendi
-
Kitabiyat söyleşilerinde sezonun son konuğu Dr. Çilem Tercüman oldu!
-
Motosiklet tutkunları Kemer’de buluştu
-
Altın Çınar Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
-
‘Komşu Köyün Delisi’ Tiyatro Gösterisinin Galası Yapıldı
-
Manisa Şehir Tiyatrosu’ndan ‘Koca Nasrettin’e Prömiyer
-
Sakarya, Büyükşehir Oda Orkestrası’nı keyifle dinledi
-
İzmir’de sanat ve antika fuarına yoğun ilgi
-
Dostlar Korosu’nun yarım asırlık yolculuğu Çankaya’da
-
Tiyatroseverler Bahadınlı’da buluştu
-
Bursa Öğretmen Akademileri Gastro İnegöl Mutfağına Misafir Oldu
-
39. Genç Günler, Şef Masis Aram Gözbek’in Yönetimindeki Boğaziçi Gençlik Korosu Konseri’yle Başladı