lisansustu-ogrencilere-yonelik-yapay-zeka-egitim-projesine-tubitaktan-destek.jpg
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Gizem Beycan Ekitli’nin yer aldığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan “Lisansüstü Öğrencilere Yönelik Sağlık Bilimlerinde Yapay Zeka Destekli Akademik Üretkenlik Atölyesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 2237-A Eğitim Etkinlikleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında ayrıca sağlık bilimlerinde yapay zeka uygulamalarının etik, güvenilir ve etkili kullanımını teşvik etmek amacıyla “Akademik Üretkenlik Atölyesi” düzenlenecek.
Proje ekibini tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak yenilikçi araştırmaları ve nitelikli bilimsel üretimi desteklemeye büyük önem veriyoruz. TÜBİTAK kapsamında desteklenen Akademik Üretkenlik Atölyesi’nin, lisansüstü öğrencilerin yapay zeka okuryazarlığını güçlendireceğine inanıyorum. Çalışmada görev alan Arş. Gör. Dr. Gizem Beycan Ekitli’yi ve proje ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Arş. Gör. Dr. Gizem Beycan Ekitli, “Program; prompt mühendisliği, LLM tabanlı literatür analizi, derin öğrenme modelleri, bilgisayarlı görü uygulamaları, nitel ve nicel veri analizi ve yapay zekanın doğru ve etik kullanımı gibi başlıklardan oluşan kapsamlı bir içerik sunuyor. Atölye kapsamında, üretken yapay zekâ araçlarının etkin ve etik kullanımına yönelik uygulamalı oturumlara özellikle önem veriyoruz. Lisansüstü öğrenciler için ücretsiz olarak düzenlenen bu programın, araştırma süreçlerinde yapay zekâ okuryazarlığını güçlendirmesi ve nitelikli bilimsel üretime doğrudan katkı sağlamasını hedefliyoruz” dedi.
Proje kapsamında 26–28 Ocak 2026 tarihlerinde çevrimiçi olarak yapılacak atölyeye ilişkin afişler, ayrıntılı program ve başvuru bağlantısı “akademikuretkenlik.com” internet adresinde yer alıyor. Atölye için son başvuru tarihi ise 22 Aralık 2025 olarak belirlendi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
