burhaniyede-19-mayis-coskusu-yasandi.jpg
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletimizin bağımsızlık mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 107. yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Burhaniye’de coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreninde Atatürk Anıtı’na, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Aslan Alparslan tarafından Burhaniye İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelengi bırakıldı. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreni sonrası kutlama programı, 8 Eylül Stadı’nda devam etti.
Burhaniye Kaymakamı Cumali Atilla, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniye İlçe Garnizon Komutan Vekili İstihbarat Albay Murat Özkan, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammed Bilal Duvar, BUBFA Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan İlban, Burhaniye İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ünal Bayhan, Burhaniye İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş, Burhaniye İlçe Cezaevi Jandarma Komutanı Üsteğmen Engin Demir, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcıları Ayten Tuna ile Tamer Midilli, Burhaniye Belediye Meclis Başkanvekili Tarık Erdil, gaziler, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Burhaniye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Aslan Alparslan, Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, Burhaniye Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşların katıldığı kutlama programı çeşitli gösterilere ev sahipliği yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programı günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarla devam etti. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Türk gençliğinin Ata’ya cevabı öğrenciler tarafından her bir ağızdan okunduğu ve milli mücadele ruhunun yaşandığı programda gençler şiirler ve konuşmaları ile 19 Mayıs ruhunu yaşattı. Şeref çağrısı, gençlik marşı, şiirlerin yanı sıra; halk oyunları, karete, jimnastik, dans ve güreş gösterileri ile günün anlam ve önemine dair hazırlanan gösteriler stadı dolduran kalabalık tarafından büyük beğeni aldı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yarışmaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Kaymakam Cumali Atilla, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, İlçe Garnizon Komutan Vekili İstihbarat Albay Murat Özkan takdim etti.
Kutlamalar, akşam saat 20.00’de Halk Kütüphanesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na ‘Fener Alayı’ ile devam edecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
