Ana Sayfa Kültür & Sanat 15 Ekim 2024 44 Görüntüleme

Seramik Sanatçıları 11. Kez Kuşadası’nda Bir Araya Geldi

Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı sponsorluğunda ve Göçtur Turizm bünyesinde faaliyet gösteren Pine Bay Hotels & Resorts ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Seramik Çalıştayı, Türkiye’nin yanı sıra 10 farklı ülkeden 31 seramik sanatçısının katılımıyla gerçekleştirildi. 

Göçtur Turizm kurucusunun ismini taşıyan ve ağırlıklı olarak sanat, kültür ve eğitim konularında faaliyet gösteren Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı (Mehmet Nuri Göçen Vakfı) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Seramik Çalıştayı, Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 31 seramik sanatçısını bir kez daha Kuşadası’nda bir araya getirdi. 

Göçtur bünyesinde eşsiz misafirperverlik anlayışı, kendisine ait koyu, sahili, mavi bayraklı plajı, muhteşem doğası ve otelin tüm mekanlarında sergilenen sanat eserleriyle misafirlerine mutlulukla hatırlanacak anlar yaşatan Pine Bay Hotels & Resorts, değerli seramik sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan’ın liderliğinde gerçekleşen çalıştay kapsamındaki tüm çalışmalara ev sahipliği yaptı. Katılımcılar, eskiden makilik olan ve Göçtur’un girişimiyle yeşillendirilen kendi koyunda yer alan Pine Bay Hotels & Resorts’da konakladılar. 

Çalıştay Kapanış Sergisi ve Kokteyli, Göçtur girişimiyle restore edilen Eski Tabakhaneler’de (Old Town Tanneries) gerçekleştirildi. 

Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı’nın, sanata ve sanatçıya desteğini yıllardır sürdürdüğünü ifade eden Mehmet Tüzüm Kızılcan, “Göçen Ailesi’ne sanata ve sanatçı ruhuna katkıları için teşekkür ediyorum. Seramik sanatının uluslararası bir buluşması haline gelen bu değerli çalıştayda yer almaktan son derece mutluyum. Seramiğin hem kültüründen hem de sanatından çok şeyi burada paylaşıyoruz. Birlikte üretip, birlikte öğreniyoruz; birbirimizden ilham alıp birbirimize ilham veriyoruz.” dedi.

Sanatın yaşamı güzelleştirme ve zenginleştirme özelliğine vurgu yapan Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı Başkanı ve Göçtur Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova, “Her yıl Ekim ayı benim için, Tüzüm hocamız ve sanatçı dostlarımızla yaşadığımız bu güzel günlerin heyecanını ifade ediyor. Bir kez daha hep birlikte gelişmenin, öğrenmenin, yaşamın sanatla nasıl değiştiğini, dönüştüğünü, geliştiğini gözlemlemenin, bütünün parçaları olarak birlikte farkındalık ve fark yaratmanın sevincini yaşıyorum. Merhum babamın adını taşıyan vakfımız, eğitime ve sanata katkı yapmayı, bu yolculukta var olmayı amaçlıyor. Bu vesile ile kendisini rahmetle ve şükranla anıyorum. Benim oluşumumda, bugünlere gelişimdeki izleri için babama ve anneme müteşekkirim. Farklı kültürleri ortak bir dilde birleştiren sanat, hayatımızı güzelleştiren, sorgulatan, merak ile yaklaştığımız, sorguladığımız, daha iyi bir dünya, daha iyi bir yaşam için farkındalık yaratmamıza araç olan bir kanal, bir yol. Seramik sanatının uluslararası bir buluşması haline gelen çalıştayımızı, 11. kez düzenliyor olmak bizler için gurur ve mutluluk kaynağı. Bunu mümkün kılan ve beni de bu sanatla tanıştıran değerli dostum Mehmet Tüzüm Kızılcan’a ve bizlerle olan sanatçılarımıza, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştayın daha fazla insanın sanat ve seramikle buluşmasına katkı sağladığını vurgulayan Pine Bay Hotels & Resorts Genel Müdürü Rena Çukurova, “2008 yılında kaybettiğimiz sevgili dedem Mehmet Nuri Göçen’in hayat felsefesini ve anısını yaşatan vakfımızın düzenlendiği, sevgili Tüzüm Hocamızın ve değerli sanatçıların katkısıyla bugünlere gelen çalıştaylarımızın 11incisine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Çalıştayda yer alan tüm sanatçılarımıza, küratörlük görevini 11 yıldır büyük bir titizlik ve özveriyle yürüten değerli Tüzüm Hoca’ma ve bugün burada bizimle birlikte olan siz değerli sanatseverlere de teşekkürü bir borç biliyoruz. Çalıştayımızı bu kadar değerli ve anlamlı kılan sizlersiniz. Katkılarınız için yürekten teşekkür ederiz. Sanat, Göçtur kurumsal kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Sanata verdiğimiz değeri, Aileye verdiğimiz önemi, Doğaya saygımızı ve Eğitime verdiğimiz önceliği bir anlayış ve kültür olarak içselleştirip, SADE yaklaşımımızla yaptığımız her işe yansıtıyoruz. Yıllar içerisinde çalıştaylarımıza katılan değerli sanatçıların bir kültür mirası oluşturan bine yakın sanat eseri, otellerimizde yaşam alanlarında sürekli olarak sergileniyor. Ayrıca otellerimizde yer alan ‘SADE Store’ mağazalarında satılan eşyalardan elde edilen gelirler, vakıf tarafından öğrenci burslarına kaynak olarak aktarılıyor. Çalıştay sergimizin ve kapanış kokteylimizin, kadim zanaatkarların sanatlarını emeğe dönüştürdükleri Eski Tabakhaneler’de düzenlenmesi, bizler için ayrı bir anlam taşıyor; bu güzel mekanın Kuşadası’nın günlük şehir hayatına ve sosyo kültürel zenginliğine katkısının bir örneğini oluşturuyor. Tüzüm Hocamıza ve tüm katılımcılarımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve 12inci çalıştayımızda tekrar bir arada olmayı diliyoruz” dedi.

 

11. Seramik Çalıştayına Katılan Sanatçılar

Katharina Böttcher

Silvia Ranschicchio

Puridan Pimsan

Naidee Changmoh

Sheniar Abdullah

Keka Ruiz Tagle,

Petra Linden Bauer

Mihee Um

Byung Doo Jun

Dag Bratbergsengen

Shamai Sam Gibs

Teodor Galigalidis

Satabodin Khianprasoet

Ludymilla Kozlova

Oktay İde

Ayşegül Veryeri

Ayşegül Türedi Özen

Mehmet Kutlu

Numan Suçağlar

Halil Yoleri

Burak Tatar

Togygan Eren

Ömer Görkem

Vefa İrdelp

Tevfik Türen Karagözoğlu

Caner Güner

Ümit Köymen

Serkan Emre Deniz

Adem Akkın

Şebnem Toker Bahar

 

11. Seramik Çalıştayı Asistanları

Rojda Kurtcebe

Alper Tuncer

Muhammet Emir Taşdemir

Gülce İstif

Alperen Demirel

Sametcan Öztürk

Ergül Tekin

Eren Gözüyaşlı

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com