Ana Sayfa Yaşam 14 Ekim 2024 36 Görüntüleme

Miracle Estate, Kıbrıs’ta emlak sorununu NFT ile çözmeyi hedefleyen projesinin temelini attı

Emlak ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Miracle Estate, temelini attığı hotel projesinden NFT alan yatırımcılara rezidans benzeri yapıda, hotelde kalma ve projenin pek çok ek imkanından faydalanma hakkı sunacak. Projenin oluşturacağı toplam faydanın 600 milyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. 

 

Blokzincirin emlak sektörüyle kesişimini somutlaştıran sayılı projelere bir yenisi eklendi. Varlık temelli blokzinciri projeleri, merkeziyetsiz finans ve mobil POS çözümleri geliştiren Miracle Technologies Group bünyesinde yer alan Miracle Estate, blokzinciri ve teknoloji altyapısından güç alan yeni hotel ve emlak projesi Phoenic Hera’nın temelini attı. Kuzey Kıbrıs’ta havalimanına 50 dakika, iki büyük şehir merkezine 60 dakika uzaklıktaki alanda konumlanacak, hotel ve rezidans içerecek gayrimenkul projesi, NFT alarak projenin bir parçası olan yatırımcılara yıl içerisinde ücretsiz olarak konaklama dahil hotelin tüm imkanlarından faydalanma, hotelin faaliyetlerinden ödül elde etme, NFT’yi alıp/satma ve Miracle’ın token’ı Phoenic Token elde etmesine imkan tanıyacak. Proje kapsamında Miracle Estate elde edeceği gelirin bir kısmını Phoenic Token’a yatırım yaparak NFT sahiplerinin elde ettiği faydayı artırmayı amaçlıyor. 

 

Bölgenin en değerli yatırım alanına inşa edilecek

 

Forbes dergisi tarafından Kuzey Kıbrıs’ta 2021’den bu yana her yıl en değerli yatırım alanları arasında gösterilen bölgenin tam ortasında inşa edilecek kompleks, Phoenic Token stratejisinin bir parçası olarak NFT yatırımına imkan sunuyor. Kuzey Kıbrıs’ta hızla artan konut fiyatlarına ve daralan gayrimenkul yatırımı fırsatlarına maliyet avantajlı bir alternatif sunmayı planlayan proje, 11 Ekim Cuma günü Miracle Cash & More CEO’su Hakan Törehan’ın katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreniyle başlatıldı. 

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Hakan Törehan, “Kuzey Kıbrıs’taki hotel ve emlak projemizi blokzincir temelli Utility NFT’lere dönüştürerek yatırımcılara kapsamlı faydalar elde etmelerine fırsat sunuyoruz. Hotel projesinden Utility NFT alan kullanıcılar Phoenic Token sahibi de olacak hem büyüyen bu ekosisteme yatırım yapmış hem de hotel projesinde rezidans projesi gibi kullanım hakları elde edecek.” dedi.

 

“Emlak sektöründe gerçek dünya varlıklarını Utility NFT’ye çevirecek”

 

600 milyon dolar fayda üretmesi beklenen projenin inşa sürecinin üç yılda tamamlanmasının planlandığını belirten Miracle Cash & More CEO’su Hakan Törehan, “Proje bittiğinde yatırımcılar, her yıl bu hotel kompleksinin tüm hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek. Kendilerine ait ödül akışlarını Miracle App üzerinden gerçek zamanlı takip edebilecek yatırımcılar, Miracle ekosistemine güç veren Node, Leveller, Exchange gibi ürünlerin de desteğiyle sağlanan finansmanla gayrimenkul yatırımlarını daha avantajlı bir fiyat üzerinden gerçekleştirebiliyor. Miracle Technologies Group, bir fayda token’ı olan Phoenic Token’a yatırım yapmış olacak. Gerçekleştirdiğimiz temel atma töreni, gayrimenkul ve blokzinciri sektörlerinin kesişimiyle emlak sektöründe gerçek dünya varlıklarını fayda NFT’lerine (Utility NFT) çevirerek öncü rol oynadığımızın en güçlü kanıtı” diye konuştu.

 

Miracle Estate’in, blokzinciri teknolojilerinde uzman küresel bir şirketler grubu olan Miracle Technologies Group’un gayrimenkul ve turizm projelerine odaklanan iştiraki olduğunu hatırlatan Hakan Törehan, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Emlak ve turizm projeleriyle her zaman gözde bir bölge olan Kuzey Kıbrıs’ın blokzinciri tabanlı hotel ve emlak projesini hayata geçireceğimizi 2024 yılının mayıs ayında duyurmuştuk. Yılın son çeyreğinin ilk günlerinde gerçekleştirdiğimiz temel atma töreniyle, geleneksel sektörlerle yeni teknolojinin kesişiminden bölgesel ve konjonktürel sorunların üstesinden gelebilecek nitelikte projeler çıkabileceğine dair inancımızı vurguladık. Sıradan bir utility token olmayan, Miracle Technologies ekosistemi boyunca hayata geçireceğimiz benzersiz projelere güç veren Phoenic Token’a çeşitli borsalar üzerinden de ulaşılabiliyor ve  Phoenic Hera Hotel NFT’si alan yatırımcılar isterlerse yine Phoenic Token alarak da kolaylıkla projeden faydalanabiliyorlar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Türkiye İkincisi

Türkiye İkincisi

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com