Ana Sayfa Kültür & Sanat 13 Ekim 2024 48 Görüntüleme

Didim Zeytin Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ve Didim Ziraat Odası tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Uluslararası Didim Zeytin Festivali renkli görüntülerle başladı.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen festival kapsamında 11 Ekim Cuma Günü Atatürk Bulvarı Eski Adliye kavşağında kortej başladı. Korteje Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Garnizon Komutanı Erkut Arslan, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, ilçe protokolü, kurum amirleri, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Atatürk Bulvarı üzerinden davul ve zurna ile başlayan, yürüyüş Apollon Tapınağı’nın önünde son buldu. Yürüyüşün ardından festivalin açılış kurdelesi ilçe protokolü tarafından kesildi.

  Festivalde konuşma yapan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim zengin tarihiyle medeniyetin beşiği olmuş bir kenttir. Apollon Tapınağı’ndan Milet Antik Kentine bu coğrafyanın her bir köşesi tarih ve bilgeliğin izleriyle dolu. İnsanoğlunun tarih boyunca yaşam kaynağı olan zeytin barışın, bilgeliğin ve direncin sembolüdür. Bu festival sadece bir etkinlik değil, aynı zamanda doğaya, toprağa ve kültürel mirasımıza olan bağlılığımızın da bir göstergesidir. Didim Belediyesi olarak bu mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize güzel bir festival diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve ilçe protokolü festival alanında açılan stantları gezdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com