Ana Sayfa Magazin 11 Ekim 2024 35 Görüntüleme

Türkiye’nin Sevilen Sanatçısı Hadise’den Anlamlı Hediye

Son konserlerinde kadınların haklarına dikkat çeken konuşmalar yaparak halka örnek olan ve aynı zamanda çocuk, kadın ve hayvan hakları konularına önem veren Hadise, 22 Ekim’deki doğum gününü Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye’ye hediye ediyor.

Cerebral Palsy’li çocuklar için farkındalık yaratmayı amaçlayan sanatçı, takipçilerine sosyal medya üzerinden çağrıda bulunarak 22 Ekim’de yeni yaşımı kutlarken, 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Farkındalık Günü vesilesiyle, bu özel çocuklarımız için bir farkındalık yaratmak istiyorum. Doğum günümde tutacağım tüm dilekler, çocuklarımızın hayallerine dokunsun ve sizlerin katkısıyla daha da anlam kazansın. Gelin, hep birlikte onların gülüşlerini çoğaltalım! Daha fazla bilgi için @cerebralpalsytr sayfasını ziyaret edebilirsiniz” dedi.

 

Cerebral Cerebral Palsy nedir? 

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon kişi Cerebral Palsy ile yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla bebek Cerebral Palsy tanısı almaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com