Ana Sayfa Yaşam 10 Ekim 2024 26 Görüntüleme

KAÇUV ve ÇOYAG desteği ile oyun odasına kavuştu

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Hematoloji Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklar, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ve Çocukça Yaşam Gönüllüleri (ÇOYAG) iş birliği ile oyun odasına kavuştu.

2000 yılında maddi sorunları nedeniyle kanser tedavileri aksama riski taşıyan çocuklar ve ailelerine destek sağlamak amacıyla kurulan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ve Nehir’in Çocukça Yaşam Gönüllüleri (ÇOYAG) desteğiyle hazırlanan Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Hematoloji Onkoloji Servisi’nde oyun odası kurulumu hizmet verecek şekilde tamamlanmış oldu. 12 Eylül Perşembe günü açılışı gerçekleşen oyun odası ile kanser tedavisi gören çocukların psiko-sosyal iyilik hallerinin korunması amaçlanırken çeşitli etkinliklerin de Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Hematoloji Onkoloji Servisi’ndeki oyun odasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Oyun, tedavi gören çocuklar için çok kıymetli”

Açılışta konuşan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, “Oyun, tedavi gören çocuklar için çok kıymetli. Hastalığı, serumu unutmalarını sağlıyor. Bu çok güzel bir duygu. Bu yüzden bu servise bir oyun odası kazandırmaktan çok mutluyuz. Bu mutluluğu sürdürmek de gönüllülerimizle mümkün olacak. Tüm arzumuz çocukların mutluluğu ve gözlerinde o sevinci görebilmek. KAÇUV ailesi olarak bütün çalışanlarımız da aynı mutluluğu paylaşıyor, bunun için çabalıyorlar” diyerek hislerini aktardı.

Bu destek çocuklara güç verecek”

Servis Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Arzu Akyay “11 yıldır içimizde büyüyen bir hayal gerçekleşti. Hayalimiz çocuklarımıza bir oyun odası açmaktı. Bu ortam, onların oyun oynayarak iyileşmelerine ve hastalıklarını unutmalarına yardımcı olması için büyük bir adım oldu. Bu iş birliği sayesinde, bu güzel amaca ulaştık ve gönüllülerin desteğiyle faydanın daha da büyüyeceğine inanıyoruz. Önemli olan, çocuklarımız ve ailelerinin burada yalnız olmadıklarını bilmeleri; KAÇUV’dan gelen bu destek, onlara güç verecek” dedi.

Umarız bu oda çocuklara ve ailelere umut olur”   

ÇOYAG kurucusu, Nehir’in annesi Zeynep Erden Bayazıt “Nehir’in Adımları ile kızımızın adını yaşatırken, tedavi gören çocuklara ve ailelerine destek oluyoruz. Bizim en büyük gücümüz ise Nehir’in Adımları’na katılan destekçilerimiz. Onlara buradan bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz. İstanbul, İzmir, Antalya’dan sonra bu kez Malatya’da tedavi gören çocuklar için hayata geçirdiğimiz bu oyun odası, küçük ve büyük adımların, küçük bağışlarla yapılan büyük işlerin çok güzel bir yansıması. Umarız çocuklara ve ailelere umut olur, moral olur.”  

Oyun Odası, 2022-2023 yıllarında Nehir’in Adımları etkinliğinde toplanan bağışlarla projelendirildi. Oyun odası içerisinde etkinlikler için çeşitli malzemeler, kutu oyunları ve oyuncaklar çocukları bekliyor. KAÇUV’un gönüllü grupları ile çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesi de hedefleniyor.

Oyun odalarında çocukların ilacı oyun

KAÇUV, gönüllü gruplarıyla birlikte yıllar içerisinde edindiği deneyimleri çocuk hematoloji onkoloji servisi bulunan tüm hastaneler ile paylaşıyor. Hastanelerde açılan oyun odalarında çocukların sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılamak ve tedavi sürecine uyum sağlamaları için destekleyici çalışmalar yürüten KAÇUV, bu kapsamda iki günlük eğitim almış gönüllülerin destekleriyle çocuklar ile sanat, bilim ve yaratıcı konularda etkinliklerin gerçekleştirilmesi için çalışmalar yürütüyor. KAÇUV ayrıca hey ay belirlenen tema eşliğinde çocuklarla özel içerikler de oluştururken; özel gün ve kutlamalar çerçevesinde de çocukların gelişimlerine uygun olan materyaller, içerikler ve uygulamalarla çocukların yanında yer alıyor.

Nehir’in İyilik Adımları: 2010 yılında nöroblastom sebebiyle yaşamını yitiren Nehir’in anısını yaşatmak için her sene Nehir’in Adımları etkinliği düzenlenmektedir. Her yıl Eylül ayında düzenlenen etkinlikte 3500 adım atarak hem Nehir’in adını yaşatacak projeler için kaynak yaratılmakta hem de çocukluk çağı kanserleri hakkında farkındalık yaratılmaktadır.

Çocukça Yaşam Gönüllüleri (ÇOYAG): Nehir’in Çocukça Yaşam Gönüllüleri (ÇOYAG), 2012 yılından bu yana Nehir’in İyilik Adımları projesi kapsamında oyun odası kurulumu, KAÇUV’un Aile Evlerinde oda sahiplenmesi, hastane oda yenilemesi ayrıca hastanede tedavisi devam çocuklara ve ailelerine hediye gönderimleri çalışmalarını yürüttü.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com