Ana Sayfa Kültür & Sanat 9 Ekim 2024 28 Görüntüleme

Kocaeli Kitap Fuarı, edebiyatın çınarını ağırladı

Edebiyatımızda “1950 kuşağı” denildiğinde ilk akla gelen öykücülerden olan yazar Adnan Özyalçıner, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 14.Kocaeli Kitap Fuarı’nda sevenleriyle buluştu. Kocaeli Kongre Merkezi Karamürsel Alp Salonu’nda “50 kuşağı edebiyatçıları ve çocuk edebiyatı” adlı bir oturum gerçekleştiren Yalçıner, “Edebiyat, yaşamı daha kolay hale getirmektir” dedi.

 

“EDEBİYAT, BÜYÜK VE ÇOCUK EDEBİYATI OLARAK AYRILMAMALI”

Edebiyatın tek olduğunu ve ayrım yapılmaması gerektiğini söyleyen Yalçıner, “Edebiyat büyük ve çocuk edebiyatı olarak ayrılmamalı. Edebiyat, yaşama anlam katar. Sağaltıcıdır. İnsanı daha iyi ve güzele götürür. Elbette yalnızca büyükler için değil çocuklar için de aynısıdır. Bir edebiyat iyi bir Türkçe ile yazılıyorsa, doğru biçimde konu anlatılıyorsa bu hem büyükler hem de çocuklar için geçerlidir” şeklinde konuştu.

 

“ŞİİR YAZAR GİBİ ÇOCUĞA YAZMAK LAZIM”

Çocuk yazarlığında önemli olanın çocuğu bilgilendirmek, düşündürmek ve hayallerinin gelişmesini sağlamak olduğunu belirten Yalçıner, “Çocukların hayalleri ne kadar geniş olursa hayatı da o kadar kolay kavrarlar. Anlayacağı biçimde anlattığınız zaman çocuklar her şeyi anlar. Kavramları zaten belli bir süre içinde ediniyor. Türkçeyi en iyi kullanarak, Türkçenin güzelliği ve melodisini ona hissettirmek gerekiyor. Adeta bir şiir yazar gibi çocuğa yazmak lazım” İfadelerini kullandı. Yalçıner’e konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nin tanıtımı için hazırlamış olduğu “Havadan Fotoğraflarla Kocaeli” adlı kitap hediye edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com