Ana Sayfa Yaşam 9 Ekim 2024 24 Görüntüleme

Egeli genç eczacıların beyaz önlük heyecanı

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, uyum haftası kapsamında beyaz önlüklerini giyerek üniversiteli olmanın heyecanını yaşadılar. Eczacılık Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törene; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, fakülte üst yönetimi, akademisyenler, yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  

EÜ Rektör Pof. Dr. Necdet Budak’ın selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengül “Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen beyaz önlük törenine hepiniz hoş geldiniz. İnsanlık tarihi kadar köklü geçmişe dayanan eczacılık mesleği, en kutsal en saygın mesleklerden biridir. Eczacılarımız, toplumun sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında oldukça önemli konumda bulunuyor. Eczacılık mesleği, ulusal devlet stratejilerinde önemli bir yer tutan ilaç sektörü ile de doğrudan ilişkili. Bir ülkenin kendi sağlık ihtiyaçlarına yanıt verebilecek, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir niteliğe sahip olmasında eczacılarımıza ihtiyacımız çok büyük. Sizler, geleceğin eczacıları olarak ülkemizin sağlık ve ilaç sektöründe sahip olduğu konumu daha da ileriye taşıyacaksınız. Bu konuda dışarıya olan bağımlılığımızın azaltılmasında etkin rol alacaksınız” diye konuştu.

        Prof. Dr. Şengün, “Bilgi ve teknoloji akışının büyük bir hızla gerçekleştiği günümüzde bu sektörlerde iletişimin en önemli koşulu mevcut dinamizme ayak uydurmaktır. Özellikle sağlık sektöründe, değişen ihtiyaçlara paralel olarak muayene ve tedavi süreçlerine dair güncel gelişmelerin daima göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Şüphesiz ki yüksek bir mesleki sorumluluk ve etik çerçe içerisinde toplumun her kesiminin sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için gece gündüz demeden çalışan, güncel gelişmeleri yakından takip eden eczacılar yetiştirilmesinde Eczacılık Fakültemize büyük bir sorumluluk düşmektedir” dedi.

         “Beyaz önlüğü giyerek büyük bir sorumluluk yükleniyorsunuz”

        Gençlere seslenen Prof. Dr. Şengün, “Ege Üniversitesi olarak çağımızın ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli mezunlar yetiştirmeye oldukça özen gösteriyoruz. Bu anlamda üniversitemiz Eczacılık Fakültesi bizlere eğitim ve mesleki hayatımızda ihtiyaç duyacağınız akademik ve pratik donanımı sağlayacak zengin bir altyapıya sahip. Bugün burada beyaz önlük giyerek eczacılık mesleğine ilk adımı attınız. Bu önlüğü giydikten sonra insanlık adına önemli sorumluluklarınız bulunmakta. Beyaz önlükle birlikte toplum sağlığını korumaya ve insanlığa faydalı olmaya yemin etmiş sayılacaksınız. Dolayısıyla mesleki etik değerlerin bilincinde olarak ve toplum için üretme motivasyonunuzu daima koruyarak beyaz önlüklerinizin hakkını vermenizi dileriz. Bu konuda sizlere olan inancımız tam” diye konuştu.

Konuşmaların ardından genç eczacı adayları beyaz önlüklerini giydiler. Tören sonunda Eczacılık Fakültesine dereceyle giren öğrencilere  plaketlerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün verdi. Tören kapsamında yapılan sunumda öğrencilere beslenmeden barınmaya, kampüs yaşamından kütüphaneye pek çok bilgi aktarıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com