Ana Sayfa Yaşam 8 Ekim 2024 40 Görüntüleme

Ege’de “Ruh Sağlığını Koruma Hakkı”na dikkat çekildi

Ege Üniversitesi “70. Yıl Kutlama Etkinlikleri” kapsamında “7’den 70’e Ruhuma Sağlık:  Ruh Sağlığı Benim Hakkım” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Öğrenci Dekanlığı iş birliğinde, Öğrenci Dekanlığı bahçesinde  düzenlenen söyleşiye Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Gizem Engin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Taylan Günay, öğrenciler, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik; EÜ Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı ve Öğrenci Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şeyda Dülgerler moderatörlüğünde minder sohbetleri temasıyla yapıldı.

Söyleşi öncesi konuşan Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Gizem Engin, Ege Üniversitesi 70. Yıl Kutlamaları kapsamında Öğrenci Dekanlığının ilk etkinliğinde ruh sağlığının önemine değinmek istediklerini belirtti. Doç. Dr. Engin, “Üniversitemizin 70. Yıl Kutlamaları Etkinlikleri kapsamında Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Öğrenci Dekanlığımız iş birliği ile ‘7’den 70’e Ruhuma Sağlık:  Ruh Sağlığı Benim Hakkım’  konulu söyleşi, Doç. Dr. Şeyda Dülgerler hocamızın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek. Rektörümüz Sayın Prof. Dr.  Necdet Budak’ın öğrenci odaklı üniversite misyonuyla fiziksel, sosyal ve ruhsal açıdan her türlü desteği öğrencilerimize sağladığını bilmenizi isterim. Biz de Öğrenci Dekanlığı olarak temel hakkımız olan ruh sağlığı konusunu ilk etkinliğimiz olarak gerçekleştirmek istedik” dedi.

“Ruh sağlığı hakkımızı savunmalıyız”

Etkinlik moderatörü Doç. Dr. Şeyda  Dülgerler ise ruh sağlığının tanımı ve ruh sağlığını etkileyen faktörler hakkında açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Dülgerler, “Öncelikle sizlere sağlığın tanımını hatırlatmak istiyorum. Dünya Sağlık Örgütü anayasasında sağlık şöyle tanımlanmıştır. ‘Sağlık sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir.’ Bu tanımda bedence ve ruhça iyilik hali sağlığın bilinen yönüdür. Hepimiz doğuştan ruh sağlığı hakkına sahibiz. Öncelikle bu hakkımızı sonuna kadar kullanmalı ve savunmalıyız” diye konuştu.

Olgun insan olmanın ruh sağlığı ile bağlantılı olduğuna değinen Doç. Dr. Dülgerler, “Olgun insan tanımını yapacak olursak, ruh sağlığı yerinde olan ve kendini seven birisinin tanımı yapmak yerinde olacaktır. Bu tanımdan yola çıkarak olgun insan olmak için temel ruh sağlığı hakkımızı aramalıyız” dedi.

Söyleşi sonunda Doç. Dr. Dülgerler katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com