Ana Sayfa Yaşam 27 Eylül 2024 25 Görüntüleme

Galaxy S24 FE, Galaxy AI yetenekleri ile premium akıllı telefon deneyimini daha fazla kullanıcıya ulaştırıyor

Samsung Electronics üst düzey mobil deneyimleri daha geniş bir kitleye taşımaya hazırlanan, Galaxy AI ekosisteminin en yeni üyesi Galaxy S24 FE’yi tanıttı. Galaxy S24 Serisi’nin gelişmiş fotoğrafçılık yetenekleri, üstün performansı ve zengin Galaxy AI özellikleriyle öne çıkan amiral gemisi inovasyonları, yeni Galaxy S24 FE ile daha fazla kullanıcıya ulaşacak. 

 

Samsung Electronics, daha fazla kullanıcıya yeni nesil mobil deneyimler sunan Galaxy AI[2] ekosisteminin en yeni üyesi Galaxy S24 FE’yi tanıttı. Yapay zeka tabanlı ProVisual Engine ve Galaxy AI’nin Foto Asistanı özelliklerinden güç alan Galaxy S24 FE, kullanıcıların daha yaratıcı olmasına imkan tanıyan gelişmiş kamera kurulumuna sahip. Galaxy S24 FE, 6,7 inç[3] Dinamik AMOLED 2X ekranı, uzun ömürlü 4.700 mAh pili ve güçlü Exynos 2400 serisi yonga setiyle hareket halindeyken oyun oynamak için ideal. İletişimi, üretkenliği ve yaratıcılığı geliştirme hedefiyle Galaxy S24 FE, güçlü Samsung Knox güvenlik özellikleriyle korunan üstün Galaxy AI araçları ve ekosistem bağlantı yeteneklerini ikonik tasarımda sunuyor.

 

Samsung Electronics Kıdemli Başkan Yardımcısı, Akıllı Telefon Ar-Ge Ekibi Başkanı SeaYoung Lee, “Herkesin en yeni mobil inovasyonlarımızın tüm avantajlarından yararlanmasını istiyoruz. Galaxy AI, pek çok yeni deneyimle kullanıcıların daha iyi iletişim kurmasına, daha yaratıcı ve üretken olmasına yardımcı oluyor. Galaxy S24 FE, S24 serisinin güçlü performansını ve üstün Galaxy AI özelliklerini daha fazla kişiye ulaştıracak” dedi.

 

Yapay zekalı kamera ve düzenleme araçları yaratıcılığın kapılarını aralıyor

Herkesin çarpıcı fotoğraflar ve videolar çekmesini kolaylaştıran Galaxy S24 FE’nin amiral gemisi kamera kurulumunda ikisi de optik görüntü sabitleme (OIS) ile desteklenen 3x optik yakınlaştırmalı 50MP geniş lens ve 8MP telefoto lensin yanı sıra 12MP ultra geniş lens ve 10MP selfie kamerası yer alıyor. Samsung’un görsel kaliteyi sıradışı boyutlara taşıyan yapay zeka odaklı dinamik kamera motoru ProVisual Engine, kamera sisteminin yeteneklerini ileri taşıyor.

 

FE serisinde ilk kez kullanılan ProVisual Engine, nefes kesici detaylar ve dikkat çeken hassas dokular sunmak için geliştirilen yapay zeka algoritmalarından yararlanan birçok gelişmiş teknolojiden güç alıyor: 

  • Nightography, düşük ışık performansını iyileştirmek için yapay zeka görüntü sinyali işleme (ISP) teknolojisiyle güzel görünen gece portreleri çekilmesini sağlıyor. 
  • ProVisual Engine, geniş açılı kamerada bulunan 50MP Adaptif Piksel Sensörüyle birlikte      çalşarak optik 3x yakınlaştırmaya ek olarak 2x’ten başlayan yakınlaştırma seviyelerinde optik kalitede performans sağlıyor. AI zoom ise dijital zoom uzunlukları arasındaki mesafelerde de   gelişmiş görüntü kalitesi sunuyor.  
  • Sahneleri algılamak ve Süper Yüksek Dinamik Aralıkta (HDR) renkleri optimize eden Object-Aware Engine (Nesneye Duyarlı Motor), canlı ve gerçekçi fotoğraflar ve videolar çekmeyi sağlıyor.

 

Düzenleme konusunda ise Foto Asistanının sunduğu özellikler, fikirleri gerçeğe dönüştürüyor. Galaxy S24 serisi cihazlarla tanıtıldığından bu yana Galaxy AI, görüntüleri düzenlemek ve yaratıcılığı ifade etmek konusunda önemli işler başarıyor: 

  • Yaratıcı Düzenleme nesneleri başka bir yere taşıma ve kaldırma özellikleriyle, çekilen kareyi yeniden düzenliyor ve yaratıcı özgürlüğü geliştiriyor.
  • Portrait Studio selfie’leri karikatür, çizgi roman, suluboya resim veya eskiz olarak yeniden oluşturarak online profillere eğlenceli bir hava katıyor.
  • Düzenleme Önerileri tek bir dokunuşla, yansıma gibi rahatsız edici kusurları hızla gideriyor.
  • Anlık Ağır Çekim hayatın önemli anlarının her saniyesini bir çırpıda ölümsüzleştiriyor.

 

Güçlü performansla oyunlara devam

Güçlü Exynos 2400 serisi yonga seti, Ray Tracing gibi en yeni teknolojilerle uyumlu, performanstan tavizsiz vermeyen bir oyun deneyimi yaşatıyor. Hız ve verimliliğin önemli olduğu oyun dünyasında Galaxy S24 FE, rekabette bir adım önde olmak için şu temel özelliklerden yararlanıyor: 

  • 1,1x daha büyük buhar haznesi en yüksek performansı daha uzun süre korumak için soğutma işlemini iyileştiriyor.
  • Daha büyük 4.700mAh pil, uzun ve endişesiz oyun oturumlarına olanak tanıyor.
  • FE Serisinde şimdiye kadar kullanılan en büyük ekran olan 6,7 inç uyarlanabilir Dinamik AMOLED 2X ekran, 120 Hz’e kadar yenileme hızıyla akıcı ve çarpıcı görüntüleme deneyimi sunuyor.
  • Vision Booster ise güneş ışığında bile net ve rahat oyun deneyimi için renk ve kontrastı optimize ediyor.

 

Galaxy ile üst düzey yapay zeka deneyimleri

Galaxy S24 FE, Galaxy S24 Serisi ile aynı gelişmiş yapay zeka deneyimini sunuyor. Daha iyi çalışmak, iletişimi kolaylaştırmak ve bağlanabilirliği geliştirmek için tasarlanan S24 FE’deki Galaxy AI özellikleri, yeni imkanların kilidini açan araçlarla sağlanıyor: 

  • Google ile Circle to Search ana ekran düğmesine basıp daire çizerek anında arama sonuçları sunuyor ve benzeri görülmemiş bir kolaylıkla kullanıcılarını merakını gideriyor. 
  • Sözlü Çevirmen çevrimdışıyken bile yüz yüze konuşmaları, dersleri veya diğer her türlü sunumu anında tercüme ediyor. 
  • Live Translate telefon görüşmelerindeki iletişim engellerini ortadan kaldırıyor ve şimdi, yeni güncellemelerle bir dizi popüler üçüncü taraf uygulamasıyla daha da gelişmiş bir hizmet sunuyor. 
  • Samsung Keyboard’daki Metin Oluşturucu, e-mail ve desteklenen sosyal medya uygulamalarında belirli temel kelimelere dayalı metinler öneriyor. 
  • Not Asistanı not alma sürecini kolaylaştırıyor, biçimlendirmeyi ve çeviriyi otomatikleştiriyor. Samsung Notlar uygulamasında, ses kayıtlarının deşifresini, çevirisini ve özetini doğrudan yapıyor. PDF dosyalarındaki metinler de PDF metni çevirisi ile çevrilebiliyor ve dosya üstünde gösterilebiliyor. 

 

Samsung Galaxy ekosistemine güvenle bağlanın

Galaxy S24 FE, Samsung’un geniş mobil ekosistemine bağlandığında, Galaxy AI özelliğiyle geliştirilmiş her deneyim daha da kullanışlı hale geliyor. Dosyalar sorunsuz bir şekilde aktarılıyor, hızla genişletilmiş ekran kurulumları yapılıyor ve sezgisel girdiler ile karmaşık yaratıcı fikirler zahmetsizce hayata geçiriliyor. Hiper bağlantılı Samsung Galaxy ekosisteminde Galaxy S24 FE, üretkenliği, yaratıcılığı ve verimliliği artıran deneyimler sunuyor. S Serisi’nin yenilikçi mirasını sürdüren Galaxy S24 FE, güçlü güvenlik özellikleriyle geliştirildi. Galaxy’nin çok katmanlı güvenlik platformu Samsung Knox, uçtan uca güvenli donanım, gerçek zamanlı tehdit algılama ve iş birliğine dayalı koruma özellikleriyle kritik bilgileri güvende tutuyor ve güvenlik açıklarına karşı koruma sağlıyor.

 

Galaxy S24 FE, 4 Ekim’den itibaren Mavi, Grafit, Gri, Mint Yeşili renk seçenekleriyle sipariş edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com