Ana Sayfa Yaşam 18 Eylül 2024 36 Görüntüleme

Otokar, Afrika pazarındaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor

Türkiye’nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, bugün Güney Afrika’nın Tshwane şehrinde başlayan ve 22 Eylül tarihine kadar devam edecek olan Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2024’te yerini aldı. Otokar fuarda, zırhlı araçlardaki geniş ürün gamının ve kara sistemlerindeki üstün kabiliyetlerini tanıtarak Afrika pazarındaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türk savunma sanayisini yurtdışında başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Otokar, Güney Afrika’nın Tshwane şehrinde kapılarını açan ve 22 Eylül’e kadar sürecek olan AAD 2024 savunma sanayii fuarında yerini aldı. Dünya çapında 40’tan fazla ülkede 33.000’i aşkın askeri aracı aktif görevde olan Otokar, COBRA II başta olmak üzere dünyaca ünlü zırhlı araçlarını ve kara sistemlerindeki üstün kabiliyetlerini tanıtacak.

KARA SİSTEMLERİNDE KÜRESEL OYUNCU

Otokar’ın kara sistemleri alanındaki kabiliyetleri ile uluslararası alanda ön plana çıktığını belirten Otokar Savunma Sanayii Genel Müdür Yardımcısı Sedef Vehbi; “Türkiye’de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde elde ettiğimiz deneyimleri, müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına göre sürekli araç geliştirme çalışmalarımıza yansıtıyoruz. Mühendislik gücümüz, yenilikçi tasarım kabiliyetimiz ve ileri teknoloji entegrasyonundaki uzmanlığımızla, günümüzün ve geleceğin güvenlik tehditlerini karşılayacak çözümler üretiyoruz. Otokar olarak hedefimiz, mevcut kullanıcılarımızın yanı sıra yeni kullanıcılar da kazanarak ihracatımızı daha da artırmak” dedi.

“COBRA II YETKİNLİKLERİYLE KENDİNİ KANITLADI”

Otokar’ın Afrika’da 4×4, 8×8 gibi farklı model ve özelliklere sahip askeri araçlarla hizmet verdiğini belirten Vehbi; “Beş kıtada, 40’tan fazla ülkede 33.000’den fazla askeri aracımız görev alıyor. Bu araçlar, muharebe koşullarından barış güçleri hizmetlerine kadar en zorlu arazilerde yüksek performans ve güvenlik sunarak, en kritik görevlerde ihtiyaç duyulan desteği sağlıyor. Afrika’nın zorlu coğrafi ve operasyonel koşullarında kendi sınıfında dünyanın sayılı araçlarından kabul edilen COBRA II, başarılı performansıyla dikkat çekiyor. Afrika’da çeşitli operasyonlarda kullanılan, Birleşmiş Milletler barış gücü operasyonlarında yer alan COBRA II aracımız kendini kanıtladı, asimetrik muharebe koşullarında etkinliğini gösterdi. Başta COBRA II olmak üzere zırhlı araçlarımızın, Afrika’nın güvenlik ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunduğuna inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

HER GÖREVE UYUM SAĞLAYAN MODÜLER GÜÇ: COBRA II

Dünyada 20’den fazla son kullanıcıda aktif görev yapan COBRA II 4×4 taktik tekerlekli zırhlı aracı yüksek koruma ve taşıma seviyesi ve büyük iç hacmi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra komutan ve sürücü dahil 10 kişilik personel taşıma kapasitesine sahip COBRA II, balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma özelliği sayesinde üst düzey güvenlik sunuyor. En zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlayan COBRA II ihtiyaç duyulan farklı görevlere kusursuz uyum sağlıyor. Geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde özellikle tercih edilen COBRA II, sahip olduğu modüler yapı sayesinde personel taşıyıcı, silah platformu, kara gözetleme radarı, KBRN keşif aracı, komuta kontrol aracı ve ambulans olarak görev alabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com