Ana Sayfa Yaşam 17 Eylül 2024 26 Görüntüleme

İşte halk üniversitesi KO-MEK; 20. yılda hedef 1 milyonuncu kursiyer

Yeni eğitim öğretim döneminde 20. yılını kutlayacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), 1 milyonuncu kursiyeriyle buluşmak için kapılarını açıyor. 2005 yılı şubat ayında 8 kurs merkeziyle yetişkin eğitimi faaliyetine başlayan KO-MEK, Kocaeli’nde ikamet eden vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda gelişerek 12 ilçedeki 44 kurs merkezinde 386 farklı branşla eğitim ve sosyal faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Geride bıraktığı 19 yılda 930 bin 939 kursiyere meslek ve sanat eğitimi veren KO-MEK yeni dönemde toplamda 1 milyondan fazla kursiyere eğitim vermek için hazırlıklarını tamamladı. Kocaeli’nde eğitim çalışmalarına tam destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KO-MEK’i, ‘’KO-MEK, Kocaeli’nin en büyük sivil toplum kuruluşu ve aynı zamanda en güçlü kadın örgütüdür’’ sözleriyle tarif ediyor.

 

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde büyük bir heyecanla kurs merkezlerinin fiziki alt yapılarının yanı sıra tüm eksiklikleri tamamlayarak yeni döneme hazırlanan KO-MEK, kursiyerlerin en iyi şartlarda eğitim almasını sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda kurs sorumlularının ve usta öğreticilerinin kişisel gelişimine de önem veren KO-MEK, personelin daha donanımlı ve yeni döneme hazırlıklı olmalarını sağlamak için, bir dizi eğitim gerçekleştirdi.

 

20 YILLIK TECRÜBE

20 yıllık tecrübesi ve alt yapısıyla kursiyerlerine en iyi şekilde hizmet vermeye devam eden KO-MEK’te yok yok. Her zaman kendini güncelleyen ve yeniliklere açık olan KO-MEK mevcut branşların yanı sıra ihtiyaca göre ve talepler doğrultusunda yeni branşlarda açmaya devam ediyor.

 

KO-MEK’TE NELER VAR

Branşlarda sadece sosyal kurslar değil kendini geliştirmek ve meslek edinmek isteyen herkesin bir meslek sahibi olabileceği kurslar da yer alıyor. El sanatlarından fiber optiğe, baristadan Fransızca’ya, deri ürünleri yapımından kaynakçılığa, kemençeden ahşap oymaya kadar yüzlerce farklı seçeneğiyle ilgi alanına göre eğitim veriliyor. Ayrıca; güzellik ve saç bakımı hizmetleri gibi ustalık ve kalfalık gerektiren branşlarda kursiyerlerin sınavları başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi için binlerce kursiyere de ev sahipliği yapılıyor.

 

KIŞİSEL GELİŞİMİN ADRESİ KO-MEK

Aynı zamanda vatandaşların kişisel gelişimine destek veren kurslar açmaya özen gösteren KO-MEK; bilgisayar, diksiyon, yabancı dil kursları, işaret dili eğitimi, resim ve müzik kursları gibi birçok önemli kursu bünyesinde bulunduruyor.

 

ADETA BİRER TERAPİ MERKEZİ GİBİ

Birçok önemli alanda olduğu gibi Türk Sanat Müziği branşında da eğitim veren KO-MEK, isteyen vatandaşlara Türk Halk Oyunları eğitimi de veriyor. Geleceğin sanatçılarını, müzisyenlerini yetiştiren KO-MEK, özellikle kişilerin konservatuar sınavlarına da hazırlanmalarına destek oluyor. Kentin adeta terapi merkezi olan KO-MEK’e gelen kursiyerlerimiz eğitimlerinin yanı sıra sıcak arkadaşlık ve birlikteliğin verdiği moral ile hayata sımsıkı tutunmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

DÜNYAYA AÇILAN KAPI KO-MEK

İngilizce ve Almanca gibi önemli dillerde eğitim veren KO-MEK; Abazaca, Boşnakça, Bulgarca, Japonca ve Korece dillerini öğrenmek isteyen kursiyerlere de kapısını açıyor. Birçok üniversite öğrencisinin yanı sıra turistlik amaçlı ya da ticaret amaçlı ziyaretler için dil öğrenmek isteyenlerin de doğru adersi yine KO-MEK oluyor.  Yabancı dillerin yanı sıra ülkemize yerleşen yabancı kursiyerlere de Türkçe eğitimi veren KO-MEK bu alanda verdiği ücretsiz eğitimlerle kursiyerlere maddi ve manevi destek sağlıyor.

 

İSTİHDAM BRANŞLARININ ÖNCÜSÜ

İlk günkü aşk ve heyecanla 20 yıldır eğitimde fırsat eşitliğinin adresi olan KO-MEK her kesimden her yaştan vatandaşa eğitim vererek aldıkları eğitimlerde uzman olmalarını sağlıyor. Her işi yaparım değil de “Bu işi en iyi ben yaparım” diyen usta elemanlar yetiştiren KO-MEK; yeni dönemde elektrik tesisatçısı, otomotiv arıza tespit eğitimi, otomotiv elektrikçisi, otomotiv elektromekaniği eğitimi, zayıf ve kuvvetli akım tesisatçısı eğitimleri gibi önemli branşlar da eğitimlere devam edecek.

 

386 BRANŞTA KOLAY BAŞVURU

KO-MEK’te arıcılıktan, kaynakçılığa, sıhhi tesisattan, barista eğitimine kadar birbirinden farklı doğrudan ve dolaylı istihdam branşında vatandaşlara meslek eğitimi verildi. Bu sayede çok sayıda kişi ya kendi işini kurarak patron oldu, ya da elindeki KO-MEK sertifikası sayesinde  “vasıflı çalışan” kimliğiyle rahatça iş bulma fırsatı yakaladı. KO-MEK’te yer alan 386 farklı branşta eğitim almak isteyenler www.komek.org adresinden kolayca online başvuru yapabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Çevre yolunda engel kalmadı!

Çevre yolunda engel kalmadı!

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com