Ana Sayfa Kültür & Sanat 17 Eylül 2024 44 Görüntüleme

EA SPORTS FC 25’in Merakla Beklenen Müzikleri Yayınlandı!

Electronic Arts, EA SPORTS FC 25′ in uluslararası, birçok farklı türden bir müzik seçkisi olan resmi soundtrack’ini yayınladı. Bu yılın soundtrack’i, küresel bir sanatçı listesinden 117* şarkı içerecek.

Soundtrack ilk kez 1997 yılında tanıtıldığından bu yana, müzik takviminde kültürel bir an haline geldi ve albümde yer aldıktan sonra kariyerlerinde yükselen birçok sanatçıya platform sağladı. Geçen yılın soundtrack albümü, çok sayıda uluslararası sanatçı barındırmıştı ve bu albümün ivmesini sürdüren FC 25’in yeni çalma listesi, Elyanna’nın deneysel Arap-Latin pop füzyonu; Güney Afrikalı Moonchild Sanelly’nin ‘geleceğin getto funk’ı ve Afro-Kolombiyalı grup Kombilesa Mi’nin geleneksel Palanque müziği ve kentsel rap sentezi gibi eklektik bir tür yelpazesini öne çıkarıyor.

Parça listesinde ayrıca Disclosure ve Ice Spice ‘tan Kasabian’a, iki Oscar ödüllü Billie Eilish; Reggaeton Prensi J Balvin; İngiliz süper prodüktör Fred again… gibi süperstar sanatçıların yanı sıra bir dizi uluslararası sanatçı da yer alıyor. ‘Brat’ albümüyle bu yaz kültürel bir kişilik akımına ilham veren Charli xcx; yükselen ve gelecek vadeden Japon drill rapçi JUMADIBA; benzersiz Afrobeat sanatçısı Obongjayar; tamamı kadınlardan oluşan İspanyol rockçılar Hinds ve ünlü jungle revivalisti Nia Archives gibi süperstar sanatçılar albüme hayat veriyor. Müzik videosunda EA SPORTS FC’ye yer veren FC hayranı Polonyalı rapçi MATA’nın yepyeni bir şarkısı da soundtrack’te yer alacak.

Electronic Arts’ın Dünya Çapında Yöneticisi ve Müzik Başkanı Steve Schnur, “FC 25, sınırları ortadan kaldıran, birçok türü kucaklayan ve çeşitli sürprizler sunan yeni müziğin küresel bir kutlamasıdır.” dedi. “EA Music ekibi, önümüzdeki sezonun “sesini” tanımlamak ve oyunun ruhunu daha önce hiç olmadığı kadar yükseltecek epik bir albüm hazırlamak için yaklaşık bir yıl harcadı.”

FC 25 soundtrack’i, Glastonbury headliner’ları ve gelmiş geçmiş en çok ödül alan altıncı grup olan Coldplay’in bir parçası da dahil olmak üzere, bu yılın sonlarına doğru yayınlanması beklenen birkaç yayınlanmamış şarkı da içeriyor. Müziğinde farklı Lübnan ve İspanyol-İtalyan köklerini yansıtan Arjantinli sanatçı Delfina Dib’in yayınlanmamış iki parçası da FC 25’te yer alacak. Diğer yayınlanmamış şarkılar Mercury Ödülü adayı FKA Twigs ve platin satan Galli rockçılar Catfish and the Bottlemen’den gelecek.

Reggaeton efsanesi J Balvin, “Böylesine ikonik bir oyunda yer almak inanılmaz bir duygu. Müziğimin FC 25 soundtrack’inin bir parçası olması ve bu onuru diğer pek çok yetenekli küresel sanatçıyla paylaşmak asla unutamayacağım bir tecrübe. Oynadığım zaman tüm bunları deneyimlemek için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Geçen yıl ilk albümü ‘Directo al Cora’yı yayınlayan Delfina Dib ise şunları söyledi: “FC 25 soundtrack’inde çok sayıda, harika küresel sanatçı var ve bu yıl iki şarkımın yer alması gerçekten inanılmaz. Her yıl parça listesi daha da uluslararası hale geliyor ve bazı kahramanlarımla birlikte aynı listede yer almak bir rüyanın gerçekleşmesi demek.”

EA SPORTS, soundtrack’i hayata geçirmek ve taraftarlara en sevdikleri FC parçalarına daha fazla erişim sağlamak için üç yıldır dünyanın en popüler müzik abonelik hizmeti Spotify ile birlikte çalışıyor. EA SPORTS ve Spotify arasındaki işbirliği, taraftarlara her yıl, her maç, futbolun ve müziğin en iyisini sunmayı amaçlıyor. EA SPORTS FC 25 soundtrack’inin tamamını Spotify’da ve çoğu yayın platformundan dinleyebilirsiniz.

EA SPORTS FC 25 27 Eylül’de oynanabilecek ve 20 Eylül’den itibaren Ultimate Edition ile erken erişim sağlanabilecek. PlayStation  5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC ve Nintendo Switch platformlarında yayınlanacak olan EA SPORTS FC™ 25 için ön siparişler alınmaya başlandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com