Ana Sayfa Yaşam 16 Eylül 2024 56 Görüntüleme

Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu koşuldu.

Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu, yerli ve yabancı 1000 sporcunun katılımıyla koşuldu.  Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin dereceye girenlere Kurtuluş Yarı Maratonu’nun kupalarını sporculara verdi.

      Ayvalık’ta bugüne kadar düzenlenen ikinci yarı maraton olma özelliği taşıyan organizasyonda 21, 10 ve 5 kilometre parkurları koşuldu. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık’ın dünyaca bilinen bir turizm destinasyonu olmasına karşın, kültür, sanat ve su sporları gibi etkinliklerin yanında bu yıl özel bir etkinliğin gerçekleştirileceğini söyledi.

     20 Ülkeden 1000’in üzerinde sporcu Kuzey Ege’nin incisi Ayvalık’ta buluştu. 2. Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu Ayvalık’ın en güzel manzaraları eşliğinde ve ev sahipliğinde 5, 10 ve 21 Kilometre uzunluğundaki yarışlarda yerli ve yabancı 1000’in üzerinde koşucu katıldı. Başkan Mesut Ergin, “Dereceye giren ve müsabakalara katılan tüm sporcularımızı kutluyoruz. Bu organizasyonun hem bölgenin turizm sezonunu uzatarak gelirlerini artırmasını sağlayacak hem de, Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin “İki Deniz Bir Şehir, Gençlik ve Spor Kenti Balıkesir” vizyonuyla da uyumlu olacak” dedi.

      Ayvalık Belediyesi’nin, ikinci kez düzenlenecek olan Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu’na ev sahipliği yapacağını hatırlatan Başkan Mesut Ergin. Balıkesir Valiliği, Türkiye Atletizm Federasyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi ortaklığında düzenlenen maratonun Çamlık Paşalimanı’ndan başlayacağını söyledi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com