Ana Sayfa Yaşam 16 Eylül 2024 40 Görüntüleme

Londra gayrimenkul pazarında Türk rüzgarı.

Son yıllarda gayrimenkulde hızla artan fiyatlar ve uzayan geri dönüş süreleri, Türk yatırımcıların rotasını Londra’ya yöneltti. Londra’nın dünya çapında bir finans merkezi olarak kabul edilmesi, eğitim açısından sunduğu imkanlar ve şehrin dinamik yapısı yatırımcıların istikrarını büyük ölçüde artırıyor. Uluslararası yatırımcılar için yüksek değer artışı ve güvenli yatırım ortamı sunan bir şehir olarak öne çıkan Londra, Türk yatırımcılar tarafından da güvenli liman olarak görülüyor.

JLL & Value Solution Partners (VS Partners) ortak raporuna göre son dönemlerde 2024 ve 2028 yılları arasında konut fiyatlarının İngiltere genelinde %17,6, Londra’da ise %19,8 oranında artış göstermesi beklendiği belirtildi. Araştırma raporunda son 3 yılda Londra’da kira fiyatlarının %30 artış gösterdiği kaydedilirken, konut projelerinde kira geliri üzerinden yıllık %6-7’ye varan oranlarda getiri sağlanabildiği de vurgulandı.

Türk Yatırımcıların Yoğun İlgi Gösterdiği Yükselen Konut Pazarlarında             

 JLL & VS Partners Ortaklığı”

VS Partners uluslararası proje portföyünü genişleterek, Türk yatırımcıların gözdesi ve gayrimenkul yatırımlarının değişmeyen adresi olan Londra konut pazarında JLL ile bir iş birliğine imza attı. Doğu Londra’nın en yeni, prestijli ve canlı yerleşim noktalarından biri olan ve aynı zamanda büyüleyici bir nehir manzarasına sahip Riverscape Projesinin The Pearsall Etabı, Londra’nın yeni yükselen değeri olmaya hazırlanıyor. Ballymore & Oxley tarafından geliştirilen, hemen teslim edilmeye hazır 137 daireye sahip Riverscape The Pearsall etabının Türkiye’deki satış işlemlerini VS Partners yürütüyor. 

Proje, Thames Nehri’nin nehir kenarı bölgesinin kalbinde, Lyle Park ve Thames Barrier Park arasında Royal Dock’ta yer alıyor. Karayolu, demiryolu ve nehir yolu gibi seçeneklerle ulaşımın oldukça kolay sağlanabildiği proje, içerisinde bulunan Royal Wharf iskelesi ile şehre hızlı erişim imkanı tanıyor. Projeden sadece 10 dakika yürüme mesafesinde olan Elizabeth Line Custom House durağı kullanılarak Bond Street’e 17 dakika, Heathrow Havalimanı’na ise 44 dakikada ulaşım sağlanabiliyor. Projedeki metrekare fiyatları bölgedeki diğer projelere kıyasla daha rekabetçi seviyelerde ve yatırımcılar için daha cazip olanaklar sunuyor. The Pearsall sakinleri, Canary Wharf silüetine bakan eşsiz manzara ve yemyeşil peyzaj düzenlemelerine sahip parklarla yeni bir yaşam alanıyla buluşacaklar. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com