Ana Sayfa Kültür & Sanat 6 Eylül 2024 26 Görüntüleme

EÜ’de “İşgalden Kurtuluşa İzmir Konferansı ve İzmir’e Doğru Sergisi” düzenlenecek

Ege Üniversitesinde “İzmir’in İşgalden Kurtuluşunun 102. Yılı” dolayısıyla konferans ve tarihi materyal sergisi düzenlenecek.

Ege Üniversitesinde,  Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Edebiyat Fakültesi, İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde “İşgalden Kurtuluşa İzmir” konu başlıklı konferans ile “İzmir’e Doğru” Tarihi Materyal Sergisi gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesinin 70. Yıl Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında yapılacak olan program Edebiyat Fakültesi Nuri Bilgin Konferans Salonunda 9 Eylül 2024 pazartesi günü saat 09.30’da başlayacak.   Moderatörlüğünü Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Karakaş’ın yapacağı konferansa konuşmacı olarak ise Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cihan Özgün ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Semih Çınar yer alacak.  Konferansın sonunda ise Edebiyat Fakültesi Ek Derslikleri Fuaye Alanında, Küratörlüğünü Ayda Nil Yapucu’nun yaptığı   “İzmir’e Doğru” Tarihi Materyal Sergisi, tarih ve sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com