Ana Sayfa Yaşam 4 Eylül 2024 35 Görüntüleme

EA SPORTS FC 25’in Yeni 8 İKON’U Sahnede

EA SPORTS FC 25’e gelecek olan yeni İKON’lar belli oldu. İçlerinde futbol tarihinin unutulmaz isimleri bulunan sekiz yıldız, aşağıdaki şekilde sıralanıyor:

Gareth Bale
Gareth Bale’in Premier Lig ünü 2012-13 sezonunda Tottenham’da Sezonun Oyuncusu ödülünü kazanmasıyla zirveye ulaştı. O yaz Real Madrid’e olan transferi onu yeni zirvelere taşıdı ve 3 LaLiga ve 5 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu da dahil olmak üzere sunulan her şampiyonluğu aldı. Takımı 2016’da ilk kez katıldıkları UEFA EURO’yu 4. sırada bitirmeye ve 2022 FIFA Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanmaya götürdükten sonra Galler’in en çok forma giyen oyuncusu ve en golcü oyuncusu olarak emekli oldu.

Gianluigi Buffon
Toskana asıllı oyuncu ilk olarak Parma ile 1998-99 UEFA Kupası’nı kazanarak öne çıktı. Daha sonra Juventus’a transferi onu yeni zirvelere taşıdı ve 2011-12 ile 2017-18 yılları arasında 7’si üst üste olmak üzere, 10 Serie A şampiyonluğu kazandı. En büyük başarısı 2006 FIFA Dünya Kupası’nı kaldırmak oldu ve Azzurri kahramanlıklarıyla o yılın Ballon d’Or ödülünde 2. sırayı aldı.

Lotta Schelin
Lotta Schelin 2008 yazında Olympique Lyonnais’e katıldıktan sonra üç UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve sekiz lig şampiyonluğu kazandı. İsveç’in tüm zamanların en golcü oyuncusu olarak emekli oldu ve 2011 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nı üçüncü sırada bitirmelerine katkıda bulundu.

Marinette Pichon
Marinette Pichon 2002 yılında ülkesi Fransa’dan ayrılarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk tam profesyonel kadın ligine katıldı. Philadelphia Charge ile ilk sezonunda şampiyonluğu kaçırmasına rağmen, yerel ve uluslararası yıldızlardan oluşan güçlü bir kadroyu geride bırakarak MVP Ödülü’nü kazandı. Bu ivmeyi uluslararası sahneye taşıyarak Fransa’nın 2003 yılında ilk kez FIFA Kadınlar Dünya Kupası’na katılmasına öncülük etti ve Les Bleues tarihinin ilk golünü attı.

Lilian Thuram
Lilian Thuram, Fransa’nın 1998 FIFA Dünya Kupası fethi destanının en heyecan verici bölümlerinden birini yazdı: Hırvatistan’ın yarı finalde 1-0 öne geçmesinin ardından, amansız savunma oyuncusu muhteşem bir smaçla durumu tersine çevirdi ve finale giden yolu açtı. Sağ bekte gösterdiği çabalar ona turnuvanın en iyi 3. oyuncusu olarak Bronz Top kazandırdı. Şöhretli kariyerinde Les Blues ile UEFA EURO 2000, Parma ile 1998-99 UEFA Kupası ve Juventus ile 2 Serie A şampiyonluğu bulunmaktadır.

Julie Foudy
Julie Foudy, henüz 17 yaşındayken Amerika Birleşik Devletleri formasıyla ilk uluslararası maçına çıktıktan sonra, doksanlı yıllarda futbola yeni yeni ilgi duymaya başlayan bir ülkenin önemli bir takımında öne çıktı. 1991’de ilk FIFA Kadınlar Dünya Kupası’ndaki başarılarının ardından USWNT, 1999’da kendi evinde dramatik bir ikinci dünya şampiyonluğuna imza attı. Takımın etrafında oluşan heyecan, milenyumun başında kadın futbolunda tam profesyonelliğin tohumlarını attı.

Aya Miyama
Aya Miyama’nın zorluklar karşısındaki kararlılığı Japonya’nın 2011 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda tarih yazmasını sağladı. “Nadeshiko” finalde iki kez ağır favori Amerika Birleşik Devletleri’nin gerisinde kaldı ve Miyama her iki seferde de umutlarını canlı tutmak için sahneye çıktı. Önce skoru eşitleyen golü atan Miyama, daha sonra Homare Sawa’ya uzatmalarda bir kornerden yaptığı asistle maçı penaltılara taşıdı ve sonunda takımının galip gelmesini sağladı.

Nadine Angerer
Nadine Angerer, 2007 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda Almanya’nın ilk kalecisi olarak ilk turnuvasına şık bir şekilde adım attı. Finalde Brezilyalı süperstar Marta’ya karşı kurtardığı penaltı da dahil olmak üzere tek bir gol bile yemeyerek şampiyonluğa ulaştı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com