Ana Sayfa Yaşam 4 Eylül 2024 26 Görüntüleme

Doktora danışmadan lens kullanmayın

Kontakt lens kullanımı her geçen gün artıyor. Yeni teknoloji lenslerin gözlük kullanımına göre konforlu olduğunu ancak hijyen kurallarına dikkat edilmediğinde ciddi komplikasyonlara yol açabildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burcu Usta Uslu, “Göz doktoruna danışılmadan kontakt lens kullanımına başlanmamalı. Doğru lens ölçülerinin yanı sıra gözde lens kullanımına engel bir durum ya da lensten önce tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlığın olup olmadığının belirlenmesi önemli” dedi.

 

“Kızarıklık, irritasyon, gözde ağrı veya bulanık görme gibi şikayetlerin meydana gelmesi durumunda lens kullanımına ara verilmeli ve en kısa sürede göz doktoruna başvurulmalı” uyarısında bulunan Op. Dr. Burcu Usta Uslu, yeni lens kullanıcıları ve gözlükten lense geçmek isteyenler için önemli tavsiyelerde bulundu:

 

Lens kullanımına mutlaka göz doktoru kontrolünde başlanmalı

Göz yapısının uygunluğunun yanı sıra, gözlük ihtiyacına eşlik eden veya potansiyel göz hastalıkları riskleri kontrol edilmeli. Bu nedenle lens kullanımından önce doktor muayenesi çok önemli.

 

Lensleri kullanma eğitimi alınmalı

Lens kullanma eğitiminin alınması kıymetli. Lensler dikkatli ve özenli kullanıldığında yaşam kalitesini önemli ölçüde artırır.

 

Hijyene ve lensin formuna dikkat edilmeli

Lensleri, el hijyenine ve genel hijyen kurallarına uyarak kullanmak çok önemli. Lensi takıp çıkarırken lensin formuna ve yönüne dikkat edilmeli.

 

Kullanım süresi aşılmamalı

Lensin tanımlanmış kullanım süresine mutlaka uyulmalı. Lens için önerilen total kullanım süresi aşılmamalı.
 

6 ayda bir göz doktoruna kontrole gidilmeli

Lens kullananlar yılda 2 kez yani 6 ayda bir göz doktoruna muayene olmalı. Kontakt lensin yaratabileceği oküler yüzey değişiklikleri takibi için muayene hayati önem taşıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com