Ana Sayfa Kültür & Sanat 30 Ağustos 2024 36 Görüntüleme

Korkuteli’nde festival ve zafer coşkusu birarada yaşandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Korkuteli Belediyesi iş birliğinde bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri

büyük bir coşkuya sahne oldu. Sevcan Orhan’ın sahne aldığı gecede Antalyalılar hem şenlik hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu birarada yaşadı. Ata toprağım dediği Korkuteli’nde hemşehrilerini yalnız bırakmayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gece boyunca şarkılara eşlik etti. 

 

Korkuteli Eski Köy Garajı’nda kurulan şenlik alanını dolduran binlerce vatandaş 33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri’nde doyasıya eğlendi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Korkuteli Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen şenlik Sevcan Orhan konseriyle başladı. Binlerce Antalyalının katıldığı geceye Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, meclis üyeleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

“KORKUTELİ’NİN ÖZ EVLADI DEDİNİZ BAĞRINIZA BASTINIZ” 

“Ata toprağım” dediği Korkuteli’nde hemşehrileriyle birarada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “31 Mart seçimlerinde Korkuteli’nin öz evladı dediniz beni bağrınıza bastınız. Yetmedi Saniye Caran başkanımızı da bağrınıza bastınız. Onun için Allah sizlerden razı olsun diyorum. Bizi aday edenlere destek olanlara teşekkür ediyorum. Ama destek olan olmayan vatandaşlarımızın emrinde olmaya, azimle gururla çalışmaya devam edeceğim. Herkesin belediye başkanı olmaktan bir an olsun ayrılmadan sizlerle beraber 19 ilçemizde, belediye başkanı sayımız 17 ama tüm belediye başkanı arkadaşımızı da demokrasi inancımızla hiç ayırmadan, kayırmadan onlarla beraber vatandaşımıza saygıdan dolayı çalışmalarımızı 5 yıl devam ettireceğiz.  Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın” dedi.

“TOPUKLU EFE’MİZİN SONUNA KADAR YANINDAYIM”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutlayan Başkan Böcek, “Bugünler tabi ki çok kıymetli çok önemli. Cumhuriyetimizin kuruluşunun, kurtuluşunun, bağımsızlığın ve özgürlüğün zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramınızı şimdiden kutluyorum.  Korkuteli benim toprağım. Ailem burada. Biz Antalya’mızın 19 ilçesinde 913 mahallede hiç kimsenin görüşüne, siyasi duruşuna bakmadan ayırmadan çalışmalar yapacağız. Tabi ki Korkuteli’nde de çalışacağız. Bir insanın kendi ilçesine, atasının topraklarına faydası olmazsa Kaş’a da Gazipaşa’ya da faydası olmaz. Onun için Korkuteli özelimizdir bizim. Burada tüm kurum kuruluşlarla kaymakamımız dahil olmak üzere Korkuteli belediye başkanımız, meclis üyelerimizle ve çalışma arkadaşlarımızla beraber Antalya Büyükşehir belediyesi olarak bütün ekibimizle yatırımlarımıza devam edeceğiz. Geçen 5 yılda herşeye rağmen çalışmalar yaptık. Korkuteli ilçemize 1 milyar 381 milyon lira yatırım yaptık. Burada Korkuteli Belediye Başkanı topuklu efemiz ne söylediyse sonuna kadar onun yanındayım Korkutelili hemşehrilerimizin yanındayım” diye konuştu.

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran da “Korkuteli için festivallerimizi ata sporumuzu yaşatmaya devam edeceğiz” diyerek şenliklere ve organizasyona verdiği destek için Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti. 

SEVCAN ORHAN ŞARKILARIYLA COŞTURDU

Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Sevcan Orhan sahne aldı. Orhan gece boyunca duygusal şarkılarıyla dinleyenleri hüzünlendirirken hareketli şarkılarıyla şenlik alanını coşturdu. Şarkılarını şenliğe katılan vatandaşlarla hep bir ağızdan seslendiren Orhan, kendisini yalnız bırakmayan Korkutelililere teşekkür etti. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Sevcan Orhan’a Antalya’nın simge eserlerini içeren cam fanus hediye ederken, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran da şenliğe katkılarından dolayı Başkan Muhittin Böcek’e üzerinde “siyasetin altın kemerli başpehlivanı” yazan bir kıspet hediye etti. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com