Ana Sayfa Yaşam 27 Ağustos 2024 72 Görüntüleme

Bulut Tabanlı ERP Kullanımının İşletmelere Sağladığı 5 Avantaj

Gerçekleştirdiği inovasyonlar ile geleceğin teknolojilerini yaratarak, tüm paydaşlarına rekabet güçlerini artıracak çözümler sunma misyonuyla hareket eden IAS, bulut ERP’nin işletmelere sağladığı 5 ana avantajı sıraladı. 

 

ERP pazarında bulut kullanımının hızla yaygınlaştığını belirten IAS Türkiye ve Globalden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Karabiber, “Bulut teknolojileri getirdiği yenilik, kolay kullanım ve çeviklik gibi özellikleriyle işletmeler için çok önemli avantajlar sunuyor. Nucleus Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre bunların arasında en önde gelen 5 avantajı; BT maliyetlerini azaltmak, yatırımın geri dönüşünü hızlandırmak, üretkenliğin artırılması, satış ve karlılığa destek ile evden çalışmaya destek şeklinde sıralayabiliriz” şeklinde konuştu.

 

Can Karabiber, bulut ERP’nin işletmelere sunduğu avantajları şu şekilde yorumladı:

 

1. BT maliyetleriniz azaltın

Bulut ERP’nin en önemli özelliği işletmelerin BT maliyetlerini düşürmesi olarak görülüyor. Ana işi teknoloji olmayan özellikle KOBİ ölçeğindeki işletmeler, bilişim hizmetlerini işin ehlinden alarak BT giderlerini azaltarak ana işlerine odaklanabiliyor. 

 

2. Yatırımınızın karşılığını hızla geri alın

İşletmeler için en önemli kalemlerden bir tanesi de RoI (Return of Investment) olarak bilinen yatırımın geri alınma süreci. Yine KOBİ ölçeğindeki işletmeler için yatırım yapmak başlı başına zorlu bir süreç iken yapılan yatırımın karşılığının hızla alınacak olması işletmeleri Bulut ERP konusunda cesaretlendiren etmenler arasında yer alıyor. Zira yapılan araştırmalara göre Bulut ERP kullanımı sayesinde RoI ortalama yüzde 150 oranında artıyor.

 

3. Çevik yapı ile üretkenliğinizi artırın

Bulut ERP sistemleri işletmelere kazandırdığı çeviklik ile de öne çıkıyor. Bulut ERP sayesinde çevik ve daha yönetilebilir bir altyapıya sahip olan işletmeler, çalışan sayısını en aza indirirken üretkenliği en az yüzde 10 oranında artırıyor. 

 

4. Satışları ve karlılığı artırın

Bulut ERP kullanımı sayesinde işletmeler, satış ve karlılığını kolayca artırabiliyor. Ayrıca sorun çözme süresini yüzde 30-60 oranında azaltabilen işletmeler için rekabette bir adım öne çıkma fırsatı da doğmuş oluyor. 

 

5. Evden çalışmaya destek

Son dönemde çok daha fazla kullanılmaya başlanan bulut ERP uygulamaları, evden çalışmaya geçen şirketler için de çok önemli fırsatlar sunuyor. Bu teknolojiler, işletmelerin dijital dönüşümünü hızlandırırken, verimlilik, esneklik, güvenlik gibi kritik alanlarda önemli avantajlar sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com