Ana Sayfa Kültür & Sanat 25 Ağustos 2024 38 Görüntüleme

6. Edremit Kitap Fuarı’nın altıncı günü

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Edremit Kitap Fuarı’nın altıncı günü, birbirinden değerli yazarlar, sanatçılar ve konuşmacıların katılımıyla tamamlandı. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, kadınların yerel siyasetteki mücadelesinden, aşk ve ilişkilere; Türkiye’nin tarihi zaferlerinden, gerçekleri korkusuzca yazan gazetecilere kadar geniş bir yelpazede konular ele alındı.

Kadın, Siyaset ve Yerel Yönetimler

6.Edremit Kitap Fuarı’nın altıncı gününde, Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kadın Genel Başkanı, Hacı Bektaşi Veli Dostluk ve Barış Ödülü sahibi Yazar Yaşar Seyman, “Kadın, Siyaset ve Yerel Yönetimler” konulu bir panel düzenledi. Eğitimci Ayşe GürOcak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Bodur ve Seyman, Türkiye’de kadınların yerel siyasette var olma mücadelesini ve karşılaştıkları zorlukları kendi tecrübeleri ışığında katılımcılarla paylaştılar. Panelin sonunda, konuklara teşekkür plaketleri Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer tarafından takdim edildi.

Ayşegül Aldinç’ten edebiyat ve müzik dolu bir söyleşi

Edebiyat ve müzik dünyasının sevilen ismi Ayşegül Aldinç, 6. Edremit Kitap Fuarı’nda sevenleriyle buluştu. Aldinç, kaleme aldığı “Malumatfuruş: Ayşegül’ün Günlüğü” kitabı üzerine gerçekleştirdiği söyleşide, müzik ve edebiyat üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü Gülşen İşeri’nin üstlendiği etkinlikte, Aldinç’e teşekkür plaketini Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Sümertaş takdim etti. Söyleşi sonrasında Aldinç, kitabını imzalayarak hayranlarıyla buluştu.

 

Adil Yıldırım ile aşk ve ilişkiler üzerine

Fuarın altıncı gününde, ilişki uzmanı ve çok satan kitapların yazarı Adil Yıldırım, aşk, flört, ilişki ve evlilik konularında önemli bilgiler verdi. Yıldırım, özellikle genç katılımcıların ilgiyle takip ettiği söyleşide, aşk ve ilişkilerde karşılaşılan zorlukları ve bu yolda izlenmesi gereken yolları anlattı. Etkinliğin sonunda Yıldırım’a teşekkür plaketini Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Erçevik takdim etti.

 

Murat Ağırel: “Mücadelemiz çocuklarımıza aydınlık yarınlar için”

Gerçekleri araştıran ve halka doğru bilgiyi aktarmayı amaçlayan cesur gazeteci Murat Ağırel, 6. Edremit Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Ağırel, “parsel, yağma ve talan” konularını tüm detaylarıyla anlattığı söyleşide, cesurca gerçekleri dile getirmenin önemine vurgu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Ağırel’e teşekkür plaketini takdim etti. Aytekin, konuşmasında Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı gibi isimleri anarak, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkma mücadelesinde gazetecilerin önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. 

 

Sinan Meydan ile 101. yılında Lozan Antlaşması

Tarihçi ve yazar Sinan Meydan, 6. Edremit Kitap Fuarı’nda “101. Yılında Lozan Antlaşması” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Lozan Antlaşması’nın Türkiye’nin zaferi ve emperyalizmin hezimeti olduğunu belirten Meydan, bu tarihi olayın önemini ve Türkiye’nin kaderini nasıl şekillendirdiğini katılımcılara anlattı. Meydan’a teşekkür plaketini Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş takdim etti.

 

Kitap imzaları ve yeni etkinlikler

Sevilen sanatçı Ayşegül Aldinç, söyleşisinin ardından kitabını imzalarken, YouTube’da paranormal ve korku hikayeleriyle tanınan Işıl Işık, sevenleriyle bir araya geldi. Işık’ın kitap imza etkinliğinde uzun kuyruklar oluştu. Ayrıca, Mehmet Ali Çatal ve Kerem Fırtına da fuarın altıncı gününde okurlarıyla buluşarak, edebiyat, tarih ve güncel konular üzerine sohbet ettiler.

 

Başkan Mehmet Ertaş’tan davet

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 6. Edremit Kitap Fuarı’nın altıncı gününde konukları dinledikten sonra fuar alanındaki stantları gezdi ve katılımcılarla sohbet etti. Ertaş, tüm konuklara teşekkür ederek, Pazar günü yapılacak olan fuarın muhteşem kapanışına herkesi davet etti. Ayrıca, fuarın son gününde gerçekleşecek yeni konular ve konuklarla buluşmak için tüm kitapseverleri Altınkum Fuar Alanı’na beklediklerini belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com