Ana Sayfa Kültür & Sanat 24 Ağustos 2024 36 Görüntüleme

6. Edremit Kitap Fuarı’nın beşinci günü: Eğitimden ekonomiye zengin bir program

Edremit’te düzenlenen 6. Edremit Kitap Fuarı, beşinci gününde de katılımcılarına zengin bir içerik sunarak edebiyat, sanat, eğitim ve ekonomiyi bir araya getiren etkinliklere ev sahipliği yaptı. Gün boyunca süren etkinliklerde, birbirinden değerli konuşmacılar izleyicilere bilgi ve ilham dolu anlar yaşattı.

 

Eğitimde Sınırları Aşmak: Aytuna Yamaç’ın söyleşisi

Günün ilk etkinliği, Tampere Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu Aytuna Yamaç’ın “Eğitimde Sınırları Aşın” konulu söyleşisiyle başladı. Yurt dışında eğitim almak isteyen gençler ve ailelerinin ilgiyle takip ettiği söyleşide Yamaç, Finlandiya’daki eğitim sistemi ve uluslararası alanda edindiği deneyimleri paylaştı. Yamaç, özellikle Finlandiya’nın eğitimdeki yenilikçi yaklaşımını ve bu ülkenin neden yedi yıl üst üste dünyanın en mutlu ülkesi seçildiğini anlatarak katılımcılara farklı bir perspektif sundu. Söyleşinin sonunda, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Yamaç’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

“Türkiye’nin Eşekli Dostoyevski’si” Ersin Bilge’nin Yol Hikayesi

Günün bir diğer ilgi çekici söyleşisini “Türkiye’nin eşekli Dostoyevski’si” olarak tanınan ve 30 yıldır yurt dışında yaşayan Ersin Bilge gerçekleştirdi. Bilge, çocukluk hayalini gerçekleştirerek eşeğiyle birlikte köylerde ve kırsal mahallelerde çocuklara kitap ve kırtasiye malzemeleri ulaştırdığı yolculuğunu paylaştı. Samimi ve dokunaklı anılarını aktaran Bilge’ye, CHP Edremit İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Toplamaoğlu tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

 

21. Yüzyılda Kalkınma Paradigması: Prof. Dr. Arman Zafer Yalçın

Fuarın beşinci gününde, Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arman Zafer Yalçın da katılımcılara “21. Yüzyılda Kalkınma Paradigması” başlıklı bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Yalçın, daha adil, eşit ve kapsayıcı bir kalkınma modeli üzerine düşüncelerini paylaştı. Söyleşi sonrası, Belediye Meclis Üyesi Erdal Can Özkoca, Yalçın’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

 

Mine Özbek ile Atatürk’ün bilinmeyen yönleri

Günün bir başka önemli etkinliği ise gazeteci-yazar Mine Özbek’in Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlattığı söyleşiydi. Özbek, Atatürk’ün mektup arkadaşı olan Amerikalı çocuk Curtis’in hikayesini detaylarıyla paylaştı. Kadına yönelik şiddete de değinen Özbek, “Bizler Kuva-yi Milliye ruhuyla yaşayan ‘Çılgın Türkler’iz” diyerek izleyicilere moral ve motivasyon verdi. Söyleşi sonrası, Belediye Meclis Üyesi Necmiye Simliova, Özbek’e teşekkür plaketi takdim etti.

 

Cem Arslan ile Gazoz Ağacı

Türkiye’nin en popüler radyocularından Cem Arslan da sevenleriyle buluştu. “Gazoz Ağacı” adlı programıyla tanınan Arslan, radyoculuk kariyerindeki anılarını ve tecrübelerini paylaştı. İnkılap Kitabevi Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci-yazar Gülşen İşeri’nin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, Arslan, kaleme aldığı “Afilli Kentin Alaylıları” adlı kitabını da tanıttı. Keyifli söyleşinin ardından, Belediye Meclis Üyesi Kemal Kaya Öztoprak, Arslan’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

Murat Muratoğlu ile ekonomi sohbeti

Ekonomi konusuna ilgi duyan katılımcılar, Sözcü Gazetesi köşe yazarı Murat Muratoğlu’nun söyleşisini dikkatle dinledi. Muratoğlu, güncel ekonomik durum hakkında bilgiler verdi ve ekonominin geleceğine dair öngörülerini paylaştı. Etkinlik sonunda, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Döğer, Muratoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş da söyleşi sırasında soru soran 13 yaşında ki Deniz Şahin’in ilgisini ve bilgisini övgüyle karşıladı, kendisine Dünya Klasikleri kitap setini hediye etti.

 

Şiirin Ayak İzlerini Sürenler: Cezmi Ersöz ve Erdal Bila

Günün son etkinliği ise Hatice Dökmen moderatörlüğünde, ülkemizin önemli şairlerinden Cezmi Ersöz ve Erdal Bila’nın katılımıyla gerçekleşen “Şiirin Ayak İzlerini Sürenler” paneli oldu. Şiirlerini katılımcılarla paylaşan şairler, şiirin derinliklerine dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler. Etkinlik sonrası, Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Tezcan, konuklara teşekkür plaketi takdim etti.

 

Füsun Önal ile imza günü ve diğer etkinlikler

Günün diğer etkinliklerinde, Kayalı Yayınevi standında Füsun Önal kitaplarını imzalarken, Başkan Mehmet Ertaş, fuara kitaplarıyla bireysel katılan yazarların stantlarını ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.

 

6. Edremit Kitap Fuarı’nın beşinci günü, yoğun bir programla tamamlanırken söyleşi, kitap imza ve bir çok etkinlik ile dolu dolu fuar hafta sonuna kadar devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com