Ana Sayfa Yaşam 23 Ağustos 2024 31 Görüntüleme

Kapadokya’nın büyüleyici atmosferinde ilk kez düzenlenecek olan Kapadokya Rallisi’nde heyecan başlıyor.

24 Ağustos Cumartesi akşamı Kayaşehir’den verilecek startı verilecek ralli için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Başkent Turing Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenecek olan Kapadokya Rallisi öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Nevşehir Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Başkent Turing Kulübü Başkanı Erdem Öksüz, Başkan Vekili Mert Koral, Yarışma Direktörü Emirhan Uzaktaş, Yarışmacılardan Türk Pilot Ümitcan Özdemir ve Co-Pilot Kutay Ertuğrul, İtalyan Pilot Michele Blardi ve kadın Co-Pilot Çiğdem Tümerkan katıldı.

Burada konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, Kapadokya’nın büyüleyici coğrafyasında, 62 km uzunluğundaki toprak parkurda, Avanos, Ürgüp, Uçhisar, Göreme gibi birçok bölgeden geçen rallinin, peribacaları, derin vadiler ve tarihi yapılar arasında gerçekleşeceğini ve rallinin, adrenalin tutkunlarına unutulmaz bir deneyim sunacağını söyledi. Kapadokya Rallisi’nin, Türkiye Ralli Şampiyonası’na aday olmasının yanı sıra, ülkenin motor sporları tarihine de damgasını vuracağını ifade eden Arı, ralliyi izlemek isteyen vatandaşlar için de şehir içerisinden parkurlara servisler kaldıracaklarını duyurdu.

Arı şöyle konuştu;

“Belediyenin ve belediye başkanının temel görevlerini bir taraftan icra ederken diğer taraftan da şehrimizi kültür, sanat ve spor alanında adından söz ettiren, sürekli Türkiye’nin gündeminde olan bir şehir haline getirmek için büyük bir mücadele içerisindeyiz. Şükürler olsun ki belediyecilik anlamında göreve geldiğimizden bu yana geçen süreyi çok iyi değerlendirdik. Ekip arkadaşlarımız ile birlikte gece gündüz demeden çalıştık. Üzerimizdeki yükün ve şehirde var olan sorunların farkındayız. Bu sorunları teker teker çözme gayretindeyiz ve çözüyoruz. Bunu hem şehirdeki vatandaşlarımız hem de şehir dışından gelen misafirlerimiz yakından gözlemliyor. Şehirdeki değişimi, dönüşümü, pozitif manadaki gelişmeleri herkes yakından gözlemliyor. “

“Nevşehir Kültürün, Sporun ve Sanatın Merkezi Olacak”

“Nevşehir’in turizmin yanında kültürün, sporun ve sanatın merkezi yapmak için son dönemde birçok başarılı organizasyonlara imza attık. Bunlara yenilerini eklemek için görüşmelerimiz sürüyor. Dün İstanbul’da TFF Başkanımızla bugün ise Nevşehir’de Türkiye Halter Federasyonu başkanımız ile beraberdik. Şehrimizi her platformda tanıtmak için büyük gayret gösteriyoruz.  Bunlardan bir tanesi de bu yıl ilk defa gerçekleştireceğimiz Kapadokya Rallisi. Her zaman ifade ediyorum; Nevşehir dünyanın en romantik, en fantastik ve en mistik şehri. Kapadokya’da, Nevşehir’de dünyanın hiçbir ülkesinde bulamayacağınız güzelliği bulabilirsiniz. Buradaki peribacaları, doğa harikası vadileri bir başka ülkede bulamazsınız.  Turizmin farklı versiyonlarını dünyada da Türkiye’de de bulabilirsiniz. Örneğin denizi Antalya’da da, Bodrumda’da, İstanbul’da, Karadeniz’de veya dünyanın farklı ülkelerinde de bulabilirsiniz ama Kapadokya’nın bir benzerini dünyanın başka bir noktasında bulamazsınız. O açıdan çok kıymetli bir coğrafyadayız. Eğer bu bölge Avrupalıların elinde olsa cam bir fanusa alırlar ve bize fanustan baktırırlar. Her bakış ücreti olarak ta bizden 100 Euro para alırlar. Ama biz yeterince bölgenin kıymetini bilmiyoruz. Maalesef elimizdeki bu eşsiz güzelliğin, tarifsiz tabiat güzelliklerinin kıymetini bilmediğimiz gibi maalesef onu tahrip eden, onu bizden sonraki kuşaklara sağlıklı bir şekilde bırakmayacak adımları da maalesef atıyoruz. O açıdan biz şehirde söz sahibi olan herkesin tepyekün hareket ederek bu şehrin bizden sonraki nesillere de aynı güzellikte kalmasını sağlayacak adımları atmamız ve bu şehrin bu güzelliklerini korumamız lazım. Bu hem şehrimize, hem ülkemize hem de dünyaya karşı bizlerin bir görevi. Bu konuda istenilen düzeyde olduğumuzu ben düşünmüyorum.İş te bu kadar güzelliklere sahip bir şehirde ilk defa bir ralli düzenlenecek. Bu rallinin düzenlenmesi için ekiplerimiz gecesini gündüzüne kattılar. Sorunsuz bir organizasyon geçirmemiz için çaba gösterdiler. Bu sürece kadar ve bundan sonra emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ev sahipliğini Nevşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz fakat paydaşlarımız, beraber hareket ettiklerimiz var buradan onlara da teşekkür etmek istiyorum. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun başkanı ve tüm yöneticilerine, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına, Nevşehir Valimiz Sayın Ali Fidan beye ve valilik çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Ortaya çıkan hiçbir güzellik tek başına bir kişinin, bir kurumun yapmaya imkanı olmayan şeyler. Dolayısıyla bu bir ekip işi. Bu anlamda bu organizasyonun hazırlanmasına, icrası için emek harcayan arkadaşlarımıza, sporcu arkadaşlarımıza, teşekkür ediyorum. “

Yarışma Direktörü Emirhan Uzaktaş ise, “Aylardır süren kalabalık bir ekiple büyük emek harcadığımız, bu yıl ilkini gerçekleştirecek olduğumuz 2024 Kapadokya Rallisi basın toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Programımıza 24 Ağustos Cumartesi günü saat 19.30 da yarışmacıların, protokolün ve federasyon yetkililerin katılımıyla birlikte gerçekleşecek olan kokteyl ve fotoğraf çekimi ile başlayacağız. Kokteylin ardından saat 20.30 da seremonik start ile devam edeceğiz. 25 Ağustos Pazar günü sabah saat 09.18 de Nevşehir Belediyesi 1 Özel Etabı ile başlanıp 16.00 da ödül töreni ile programımız sonlanacaktır.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com