Ana Sayfa Kültür & Sanat 21 Ağustos 2024 35 Görüntüleme

6. Edremit Kitap Fuarı’nda dolu dolu ikinci gün

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Edremit Kitap Fuarı, ikinci gününde de yoğun bir katılımla ve çeşitli etkinliklerle devam etti. Fuar, kitap severlerle yazarları, düşünürleri ve sanatçıları bir araya getiren zengin programıyla dikkat çekti.

 

6. Edremit Kitap Fuarı’nda renkli ikinci gün: Çocuklar ve Sanat

Günün en renkli etkinliklerinden biri, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ın çocuklarla birlikte katıldığı resim atölyesi oldu. Ressam Şahika Çağlar’ın eşliğinde düzenlenen atölyede, Başkan Ertaş çocuklarla birlikte resim yaptı. Etkinlik sırasında Başkan Ertaş, “Fuarımızın minik katılımcılarıyla geleceğe dair düşüncelerini konuştuk, renkli dünyalarını onlardan dinledim. Hayallerini kağıda çizen çocuklarımızla hayallerini yeşile, maviye, mora, pembeye boyadık. Fuar boyunca çocuklarımızla bu güzel atölyede birlikte çalışacak olan herkese teşekkür ediyorum ve tüm çocuklarımızı ‘Ben Buradayım Sanat Atölyesi’ne davet ediyorum” şeklinde konuştu. Bu etkinlik, çocukların sanatsal yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağladı ve fuara katılan aileler tarafından büyük beğeni topladı.

 

Sosyal medya kullanımının incelikleri: Yelda Kırçuval’la farkındalık

Günün bir diğer önemli etkinliği ise ünlü sunucu ve yazar Yelda Kırçuval’ın sosyal medya kullanımına dair yaptığı konuşmaydı. Kırçuval, sosyal medyanın hayatımızdaki yerini ve doğru kullanımının önemini vurgulayarak, internet bağımlılığına dikkat çekti. Katılımcılara sosyal medyanın olumlu yanlarını hayatlarına entegre etmeleri konusunda önerilerde bulunan Kırçuval, “Çocuklar üzerinde sosyal medyanın zararlarını en aza indirecek olan yer doğduğu ev, duyduğu kelamdır” diyerek, ailelerin çocuklarına iyi birer rol model olmaları gerektiğini belirtti. Konuşmanın ardından Yelda Kırçuval’a teşekkür plaketini Meclis Üyesi Emre Atay takdim etti.

 

Güldal Mumcu, Uğur Mumcu’yu anlattı: “İçimden geçen zaman”

Fuarın dikkat çeken bir diğer konuğu ise önceki dönem TBMM Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Güldal Mumcu oldu. Güldal Mumcu, Türkiye’nin önde gelen gazetecilerinden Uğur Mumcu’nun hayatını ve yaşadıklarını anlattı. Arabasına konan bir bomba ile öldürülen Uğur Mumcu’nun inandığı değerler uğruna verdiği mücadeleyi en yalın haliyle aktaran Güldal Mumcu, bu acı dolu dönemi “İçimden Geçen Zaman” adlı kitabında kaleme aldığını belirtti. Söyleşinin sonunda Güldal Mumcu’ya teşekkür plaketini Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş takdim etti.

 

Müfit Can Saçıntı: Hayata farklı bir pencereden bakmak

Ayrıca, “Mandıra Filozofu” karakteriyle tanınan yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı da 6. Edremit Kitap Fuarı’nda sevenleriyle buluştu. Saçıntı, hayata farklı açılardan bakmanın önemine değinirken, güldüren ve düşündüren üslubuyla izleyicilerin büyük ilgisini çekti. Etkinlik sonunda Saçıntı’ya teşekkür plaketini Başkan Mehmet Ertaş takdim etti.

 

Yapay zeka ve geleceği: Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ın sunumu

Fuarın bir diğer konuşmacısı, dünyaca tanınan Beyin Cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’dı. Aydın, yapay zeka ve gelecekteki etkileri üzerine kapsamlı bir sunum yaparak dijital dönüşümün temel dinamiklerini ve bu süreçte yapay zekanın toplumsal dönüşüme katkılarını anlattı. Katılımcılara sürekli okumayı ve kendilerini geliştirmeyi tavsiye eden Aydın, konuşmasının sonunda Meclis Üyesi Ertal Küçükaslan tarafından plaket takdim edildi.

 

Ercan Kesal’la “Cebimdeki Ekmek Kırıntıları”: Yaşam ve sanat üzerine

Günün son etkinliklerinden biri ise sevilen oyuncu ve yazar Ercan Kesal’ın söyleşisi oldu. Kesal, insanın kendini keşfetme sürecine dair samimi düşüncelerini paylaştı ve hayatındaki deneyimlerin yazarlık ve oyunculuk kariyerine etkilerini anlattı. Katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılanan bu etkinlikte, Kesal’a teşekkür plaketini Meclis Üyesi Erdoğan Dursun takdim etti. Gecenin sonunda ise üç katılımcıya Kesal’ın imzaladığı kitapları, Başkan Ertaş tarafından hediye edildi. Ayrıca, Çamlıbel Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği, Kesal’a zeytin ağacı hediye ederek anlamlı bir jest yaptı.

 

Yazar Sibel Uzun’dan ilham verici bir konuşma: “Kendini Yenen Yenilmezdir”

Fuarın son etkinliği ise yazar Sibel Uzun’un söyleşisi oldu. “Kendini Yenen Yenilmezdir” başlıklı konuşmasında Uzun, bireysel farkındalığın ve öz sevginin önemini vurguladı. Kendiyle yüzleşmekten çekinmeyen ve hayallerinden asla vazgeçmeyen bir yaşam tarzını savunan Uzun, konuşmasını “Sevgiyle büyüyecek her şey” sözleriyle sonlandırdı. Yazar Sibel Uzun’a teşekkür plaketini Başkan Yardımcısı Metin Tunçer takdim etti.

 

6.Edremit Kitap Fuarı’nın ikinci günü, hem katılımcılar hem de izleyiciler için dopdolu ve ilham verici bir programla sona erdi. Fuar, 25 Ağustos Pazar gününe kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Antalya'da tiyatro rüzgarı

Antalya'da tiyatro rüzgarı

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com