Ana Sayfa Yaşam 20 Ağustos 2024 57 Görüntüleme

Emirates, S.L. Benfica Sponsorluğunu 2029’a kadar uzattı

Emirates ve S.L. Benfica, iş birliklerini 2029 yılına kadar uzatarak ortaklıklarını beş sezon daha yenilediklerini duyurdu. Yenilenen anlaşma, başarı tutkusuyla on yılı aşkın süredir iş birliği yapan kulüp ve havayolu arasındaki ilişkide önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Emirates, 2014 yılında Benfica’nın resmi havayolu partneri oldu ve bir yıl sonra Benfica’nın kırmızı formalarının göğsünde ikonik markasını belirgin bir şekilde öne çıkararak kulüple olan ortaklığını derinleştirdi. Benfica’nın tarihinde bugüne kadar imzalanan en uzun ve en önemli sponsorluk anlaşması olan bu yeni anlaşma, yenilenmiş bir odak noktasıyla devam edecek. Yeni anlaşma ile Benfica’nın formalarının göğsünde güncellenmiş “Fly Better (İyisiyle Uçun)” mottosu yer alacak ve bu da hem havayolunun hem de kulübün yeni zirvelere ulaşma konusundaki ortak kararlılığını sembolize edecek.

Emirates Kurumsal İletişim, Pazarlama ve Markadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Boutros Boutros konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Benfica ile olan ortaklığımızı uzatmayı, Portekiz’deki ve dünya çapındaki kulübün tutkulu taraftarlarının deneyimini yeni bir seviyeye taşımak için bir fırsat olarak görüyoruz. Bu süreçte, Avrupa futbol tarihinin en başarılı kulüplerinden olan Benfica ile ilişkimizi de geliştirip derinleştiriyoruz. 

Bu anlaşma aynı zamanda Avrupa’daki uçuş ağımızın ayrılmaz bir parçası ve 10 yılı aşkın süredir uçuş gerçekleştirdiğimiz Portekiz’e yaptığımız yatırımla, ülkeye olan uzun vadeli bağlılığımızı gösteriyor.”

Sport Lisboa e Benfica, rekorlar kırarak elde ettiği başarıları ve 50 milyonu aşkın taraftar kitlesiyle Portekiz futbolunda dominant bir güç olmaya devam ediyor. Avrupa kupalarında arka arkaya kazandığı zaferleri de dahil olmak üzere 86 büyük kupaya sahip olan Benfica, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne de düzenli bir şekilde katılım sağlıyor. Portekiz devi, 2025’te FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda da yer alacak. Dünyanın dört bir yanındaki Benfica taraftarları, kartalları (águias) desteklemek için kendi stadyumları olan Estádio da Luz’da bir araya geliyor.

Mükemmelliği ve hırsı simgeleyen bir marka olan Emirates ile ortaklıklarını uzatmaktan büyük heyecan duyduklarını dile getiren SL Benfica Başkanı Rui Costa şunları söyledi: “Emirates ile yenilenen anlaşmamızı, geçtiğimiz yıllardaki iş birliğimizin başarısının ve geleceğe yönelik ortak vizyonumuzun bir kanıtı olarak görüyoruz. Birlikte yükselmeye ve daha da büyük başarılara imza atmaya devam edeceğiz.”

Emirates’in geniş sponsorluk portföyünde Arsenal, AC Milan ve Real Madrid gibi elit Avrupa futbol kulüplerinin yanı sıra yelken, ragbi, tenis ve golf gibi spor dallarında da önemli iş birlikleri bulunuyor.

2015/16 sezonundan beri Benfica’nın resmi havayolu sponsoru olan Emirates, “Fly Better (İyisiyle Uçun)” mottolu logosunun, yıllar içinde Benfica’nın görkemli formasıyla özdeşleşmesiyle birlikte kulübün sadık bir ortağı haline geldi. Partnerlik anlaşmasının yenilenmesiyle birlikte her iki kuruluş da taraftarlara olağanüstü deneyimler sunmak için yakın bir iş birliği içinde çalışıyor.

Emirates, Lizbon’a haftada 14 uçuş gerçekleştiriyor. Emirates’in Benfica sponsorluğu, Portekiz’e yaptığı önemli yatırımlarının bir başka örneği olarak öne çıkıyor. Havayolu, Portekiz’deki faaliyetlerinin başlangıcından bu yana 2,6 milyondan fazla yolcu taşıyarak BAE, Portekiz ve diğer ülkeler arasındaki ticaret ve turizm bağlantılarını geliştirdi. Emirates, Benfica ile ortaklığının yanı sıra Millennium Estoril Open dahil olmak üzere dünya çapında 60’tan fazla ATP tenis etkinliğine sponsor olarak destek oluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com