Ana Sayfa Yaşam 29 Temmuz 2024 81 Görüntüleme

Büyükşehir kreşlerinde deprem eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kreşlerde, minik öğrencilere deprem eğitimi verildi. Eğitimle çocukların depremlere karşı hazırlıklı olması ve bilinçlenmesi amaçlanıyor.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı kreşlerde minik öğrencilere yönelik deprem eğitimleri sürüyor. Ülkemizin geçmişte yaşadığı deprem deneyimlerinden ders alarak, depreme karşı daha dirençli bir toplum yapısı ve farkındalık oluşması amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kreşlerde miniklere deprem ile ilgili eğitim veriliyor.

MİNİKLERE HAYATİ BİLGİLER AKTARILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü personeli ile Birleşmiş Milletler’e bağlı INSARAG üyesi olan ve AFAD tarafından akredite edilmiş GEA Sivil Toplum Kuruluşu üyesi uzman eğitmen eşliğinde kreşler de öğrenim gören öğrencilere deprem hakkında anlaşılır bilgiler aktarıldı. Eğitmenler, çocuklara, deprem anında ne yapmaları gerektiği, güvenli alanlara nasıl ulaşacakları ve acil durumlarda nasıl davranacakları konusunda önemli bilgiler verdiler. Bilgilendirme sonunda, Deprem Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından akılda kalıcılığı sağlamak üzere çocuklara pedagojik materyaller dağıtıldı.

KREŞ ÇALIŞANLARI DA BİLGİLENDİRİLDİ

Eğitim ile çocukların yanı sıra öğretmenler ve diğer kreş çalışanlarının da bilgi sahibi olması sağlanarak, olası bir deprem anında daha güvenli ve organize bir ortam oluşturulması amaçlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com