Ana Sayfa Kültür & Sanat 29 Temmuz 2024 40 Görüntüleme

Keçiören’de Uluslararası Türk Dünyası Şöleni

Lavanta ve Gül Bahçesi’nde gerçekleştirilen şölene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Milletvekili Semra Dinçer, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna, Kırgızistan, Türkmenistan, Kazakistan, Irak, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Sudan büyükelçileri, Azerbaycan Bakü Kültür Merkezi Reisi İbrahim Aliyev ile siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun protokolde bulunan katılımcılarla birlikte Lavanta ve Gül Bahçesi’nden toplanan güllerden gül reçeli yapmalarının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan lavanta hasadı gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda katılımcılara hitaben konuşan Ankara Milletvekili Semra Dinçer, bir Keçiörenli olarak ilçede uluslararası Türk dünyası şölenine imza atılmasından dolayı gurur duyduğunu belirterek, Ankara ve Keçiören’i hak ettiği değerlere ulaştırdığı için Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan’a teşekkür etti.

Kardeş ülkelerle iş birliğimiz devam edecek

Altaylar’dan Tuna’ya kadar Türkçe konuşarak her yere varılabileceğini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Türklerin ortak kültürünün Orta Asya’dan başlayarak dünyanın her yerine yayıldığını görmekteyiz. Bundan sonra bize düşen TÜRKSOY gibi kuruluşlarla iş birliğimizi geliştirerek Türk birliğimizi güçlendirmektir. Kardeş ülkelerimizle birbirimize katkı sağlamak ve dostluğumuzu geliştirmek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Bu tür kültürel organizasyonlar ve siyasi çalışmalarla Türk milletleri olarak kardeşlik ve dostluğumuzu geliştirecek, inşallah birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendireceğiz. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

Yüce Türk milleti bir bütündür

Azerbaycan’dan Kazakistan’a, Kırgızistan’dan Türkmenistan’a, Özbekistan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kadar Türk dünyasının dört bir yanındaki Türk cumhuriyetleri selamlayarak sözlerine başlayan Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, “Bizler, ortak tarihimiz ve kültürümüzle birbirimize bağlı, yüce Türk milletinin asil evlatlarıyız. Türk milletinin tarihi, birlik ve beraberlik içerisinde yazılmıştır. Ecdadımız, zorlukları omuz omuza vererek aşmış, destanlar yazarak bugüne kadar gelmiştir. Bugün de burada aynı ruh ve inançla bir aradayız. Bizler gücümüzü, birbirimize olan sevgi ve saygımızdan, ortak değerlerimizden ve birlikte hareket etme kabiliyetimizden alıyoruz. Aynı inançla, geleceğe de birlikte yürüyeceğiz. Yüce Mevlam bizleri Türklük gurur ve şuurundan, İslam ahlak ve faziletinden ayırmasın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün dediği gibi ‘Taş kırılır, tunç erir ama Türklük ebedidir’. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Var olsun Türk dünyası, var olsun Türk kültürü

Keçiören Belediyesi ile ortak çalışma olan bu organizasyonda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, “Kültürümüz bizi biz yapan, ortak paydada buluşturan ve birliğimizi anlamamızı sağlayan en değerli unsurdur. Bizleri bu anlamlı günde buluşturan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’a ve programa katılım sağlayan herkese gönülden şükranlarımı sunuyorum. Var olsun Türk dünyası, var olsun Türk kültürü” dedi.

En İyi Lezzet Ödülü Keçiören’in

Şölende yapılan konuşmaların ardından Kültür Yolu Festivali kapsamında Yöresel Yemek Lezzetleri Yarışması’nda Keçiören Belediyesi’nin ‘En İyi Lezzet’ ödülüne layık görülmesinden dolayı, Türkiye Aşçılar Federasyonu başkanı Zeki Açıköz tarafından Başkan Özarslan’a plaket ve madalya takdiminde bulunuldu. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan ise katılımlarından dolayı büyükelçilere teşekkürlerini ileterek plaket verdi.

Ev sahipliğini Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın yaptığı organizasyon, Türk dünyası dans toplulukları ve folklor ekiplerinin kendi kültürel zenginliklerini sergilemesiyle devam etti. Sanatçı Figen Genç, İlkim Eylül İlk ve Gizem Öksüz verdikleri konserle şölene renk kattı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com