Ana Sayfa Kültür & Sanat 21 Temmuz 2024 48 Görüntüleme

3. Dikili Kitap Günleri “Aydınlık Bir 100 Yıla Doğru Türkiye” Temasıyla Kapılarını Açtı

Dikili ve çevre il, ilçelerinden gelen çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği 3. Dikili Kitap Günleri’nin açılış kurdelesini Onur Konuğu Emekli Orgeneral  26. Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP Grup Başkan Vekili-Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Elif Akkaya birlikte kestiler.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ailesi, Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur, Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik, CHP Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı, ilçe yönetimi ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış konuşmaları sonrasında Onur Konuğu Emekli Orgeneral  26. Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ “Cumhuriyet ve Aydınlanma” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi, ardından kitaplarını imzaladı.

3. Dikili Kitap Günleri’ne ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşayan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz şu ifadelerde bulundu. “”Kitap Dikili’de Güzel!” diyerek Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliğinde 3. Dikili Kitap Günleri’ni bu yıl “Aydınlık Bir 100 Yıla Doğru Türkiye” ana temasıyla gerçekleştiriyoruz.

Bir asrı deviren, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının bizlere emanet  ettiği Cumhuriyeti ileri taşımanın sorumluluğu hepimizin omuzlarında. Aydınlık bir geleceğin inşasında kitaplar bilgiye açılan kapılar, ufkumuzu genişleten araçlardır.

3. Dikili Kitap Günleri’nde ülkemizin değerli yazarlarını, edebiyatçılarını, aydınlarını ve siyaset insanlarını bir kez daha sizlerle buluşturuyoruz. Bu akşam Atatürk İlke ve Devrimlerinden ödün vermeden ülkemizin bütünlüğü için Türk Silahlı Kuvvetleri’mizde önemli hizmetleri olan Onur Konuğumuz  Sayın İlker Başbuğ Paşamız çok değerli düşüncelerini bizlerle paylaştı. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Dikili 75. Yıl Parkı’nda 9 gün süreyle gerçekleştireceğimiz kültür ve edebiyat etkinliğimize tüm kitapseverleri davet ediyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com