Ana Sayfa Kültür & Sanat 18 Temmuz 2024 38 Görüntüleme

Bupa’nın “Sağlığın Resmi” kampanyasında Fotografçı Annie Leibovitz sağlığı bütün yönleriyle yansıttı.

Bupa ve dünyaca ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz, altı Paralimpik sporcu ile sağlığın onlar için ne anlama geldiğini benzersiz karelerle gözler önüne serdi.

Uluslararası sağlık hizmetleri alanında lider olan Bupa, sağlığın hepimiz için farklı göründüğünü ve hissettirdiğini göstermek amacıyla dünyaca ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz ile birlikte “Sağlığın Resmi” adlı küresel bir kampanya başlattı.

Bupa’nın İngiltere, İspanya ve Avustralya’da yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, her beş kişiden dördü (%83), sağlıklı olma halinin toplumda sıkça eksik ifade edildiğini düşünüyor. Üçte birlik bir kısım (%36) ise sağlığın genellikle tek bir kalıba sığdırıldığını düşünüyor.

Ankete katılanların çoğunluğu (%55), rol modellerin aktif olarak hareketli kalmak (%54) ve özgüven inşa etmek gibi olumlu sağlık durumlarını teşvik edebileceğini kabul ederken, neredeyse üçte biri (%31) medyada daha kapsayıcı farklı vücut tiplerinin gösterilmesini istiyor.

Bupa’nın 5,000’den fazla yetişkinle yaptığı anket, sağlığı yönetme konusunda yeni bakış açıları sunuyor. Sevdiklerimizle kaliteli zaman geçirme (%36) ve doğada düzenli yürüyüşler (%27), haftalık koşular veya spor salonu aktiviteleri gibi geleneksel egzersiz rutinlerinin önüne geçiyor. Bu durum, daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için insanın zihinsel sağlığının önemine işaret ediyor.

İkonik portreleriyle tanınan Annie Leibovitz, altı Paralimpik sporcu için sağlığın ne anlama geldiğini etkileyici portreleriyle gözler önüne seriyor. Altı portre arasında İngiliz altın madalyalı sporcu Richard Whitehead MBE, sağlığı kararlılık olarak gören ve zorlukları fırsata dönüştüren bir isim olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda İngiliz sprinter Emmanuel Oyinbo-Coker, ailesiyle birlikte fotoğraflanarak sağlığı hem fiziksel hem de zihinsel enerji olarak gösteriyor.

Bupa Group Marka Direktörü Fiona Bosman “Proje, sağlığın ne olduğu ve ne olabileceği hakkında yeni bir bakış açısı geliştirmeyi amaçlıyor. Yaptığımız araştırmanın* sonucuna göre; her beş kişiden dördü sağlık ile ilgili görsel anlatımların kapsayıcı olmadığını düşünüyor. Bu durumu, insanların kendi sağlık anlayışlarını paylaşmaya teşvik edecek dinamik ve çarpıcı fotoğraflar serisi ile değiştirmek istedik. Çalıştığı insanların hikayelerini yakalamadaki ünüyle tanınan Annie Leibovitz, altı sporcunun her biri için sağlığın ne anlama geldiğini fotoğraflarla ifade etmek ve “Sağlığın Resmi” projesini hayata geçirmek için mükemmel bir sanatçı” diyerek kampanya hakkında bilgi verdi.  

Bupa Türkiye Strateji ve Transformasyon Genel Müdür Yardımcısı Ebru Keskin Kulalar “Sağlığın Resmi projesi, sağlığın aslında sadece fiziksel sağlıktan ibaret olmadığını, hayatımızın her alanında duygusal olarak da ne kadar kapsamlı bir alanı etkilediğini gözler önüne seriyor. Diğer bir yandan bu proje inanılmaz başarı hikayelerini örnek almamıza vesile olurken, Annie Leibovitz’ın çarpıcı kareleri, sağlığın ne kadar farklı boyutlarda ele alınabildiğini ve bir fotoğraf karesiyle ne kadar güzel ifade edilebildiğini bizlere gösteriyor. Bupa’nın “insanların daha uzun, daha sağlıklı, daha mutlu yaşam sürmelerine yardımcı olmak ve daha iyi bir dünya yaratmak” misyonunu benzersiz projeleriyle hayata geçiren bir grubun parçası olmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde görüşlerini belirtti.

 

Fotoğrafların Hikayeleri Hakkında Detaylı Bilgi: 

Annie Leibovitz’e poz veren altı sporcu, sağlığın onlara ne ifade ettiğini anlattı:

Curtis McGrath: Bağımsızlık

“Benim Sağlık Resmim… Bağımsızlık. Mutlu, fit ve istediğim şeyleri yapabiliyor olmak. Bu benim için çok şey ifade ediyor.”

Avustralyalı Paralimpik kanocu ve eski asker Curtis McGrath, Afganistan’da bir mayın patlaması sonucu her iki bacağını kaybetti. İki yıldan kısa bir sürede dünya rekoru kırarak Moskova’da 200m VL2 dünya şampiyonu oldu. Rio 2016 ve Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda arka arkaya altın madalya kazandı.

Mariana Zúñiga Varela: Öz Güven

“Benim Sağlık Resmim… Özgüven. Benim hem hayatta hem de sporda en iyi durumda olmamı sağlayan zihinsel ve fiziksel bir durum.”

Paralimpik okçu Mariana Zúñiga, spina bifida’nın bir formu olan myelomeningosel ile doğdu. Paralimpik Oyunlar’a katılan ilk Şilili okçu olarak, gümüş madalya kazandı ve Amerika kıtasında bileşik açık kadınlar kategorisinde kazanan ilk okçu oldu.

Sara Andrés Barrio: Huzur

“Benim Sağlık Resmim… Huzur. Sağlık bana huzur, mutluluk ve daha dolu dolu yaşama arzusu veriyor.”

Çift diz altı ampute olan Sara Andrés, 2011’deki trafik kazasından sadece altı yıl sonra Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda ilk madalyasını kazandı. Bugün uzun atlama, bayrak yarışı ve sprint etkinliklerinde yarışıyor ve “Sabes quién soy?” adlı çocuk kitabını yayımladı.

Emmanuel Oyinbo-Coker: Enerji

“Benim Sağlık Resmim… Enerji – hem zihinsel hem de fiziksel olarak.”

Sol kolunun ön kolu olmayan Emmanuel, Dubai’deki Dünya Para Atletizm Grand Prix’sinde altın madalya kazandıktan sonra 2022 Common wealth Oyunları’nda erkekler 100m finalini kazandı. Engelli bireylerin karşılaştığı eşitsizliklerle mücadeleye tutku ile bağlıdır.

Richard Whitehead MBE: Kararlılık

“Benim Sağlık Resmim… Kararlılık. En büyük başarım, engelimi kabul etmek… negatif olarak değil, insanlara her şeyin mümkün olduğunu göstermek için bir fırsat olarak.”

Richard Whitehead MBE, Birleşik Krallık’ın bir ucundan diğer ucuna koşan ilk çift diz altı ampute kişidir. 40 gün boyunca 40 maraton koşarak bir yardım seferine katıldı. İki Paralimpik 200m altın madalyası kazandıktan sonra, engelli bireyler için sosyal değişim yaratmak amacıyla Richard Whitehead Vakfı’nı kurdu.

Róża Kozakowska: Güç

“Benim Sağlık Resmim… Güç. Başta imkânsız görünen zorlukların üstesinden gelme gücü. Benim için imkânsız diye bir şey yok.”

Polonyalı Paralimpik atıcı ve sopa atıcı Róża Kozakowska, bir kene ısırığı sonrası sinir sistemine zarar veren “articular ve cerebral nöroborrelyoz” rahatsızlığına yakalandı. Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanıp dünya rekoru kırdı ve 2021’de Polonya’da Yılın Engelli Sporcusu seçildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Benzer Haberler

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com