Ana Sayfa Yaşam 16 Temmuz 2024 47 Görüntüleme

Geleceğin diş hekimleri nasıl bir eğitim alıyor?

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin sunduğu eğitim kalitesini, teknolojik altyapıyı ve öğrencilere sağlanan fırsatları anlatan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziver Ergün Yücel, “Adaylarımıza, temel amacı, geleceğe insani değerler, mutluluk ve bilim adına katkı sağlayan diş hekimleri yetiştirmek olan fakültemizin sıcak ortamını ve sunduğu olanakları deneyimlemeye davet ediyoruz.”

Prof. Dr. Yücel: “Öğrencilerimiz eğitim sonrası yeni teknolojilerle donatılmış ağız, diş sağlığı uygulama hastanemiz (Üsküdar Diş Hastanesi) kliniklerinde klinik uygulamalarını yapıyor.”

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziver Ergün Yücel, diş hekimliği mesleğini seçmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Gerekli bilgi ve becerilere sahip diş hekimleri yetiştiriliyor

Prof. Dr. Yücel, Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin sunduğu eğitim kalitesini, teknolojik altyapıyı ve öğrencilere sağlanan fırsatları anlatarak, fakültede ağız ve diş sağlığını koruma, hastalıkları teşhis ve tedavi etme konularında gerekli bilgi ve becerilere sahip, etik kurallara uyan, mesleki sorumluluklarını yerine getiren ve sürekli mesleki eğitimin önemini bilen diş hekimleri yetiştirdiklerini belirtti.

Eğitimde tüm güncel teknoloji ürünleri kullanılıyor

“Öğrencilere çağdaş normlarda ve olanaklara sahip bir eğitim ortamını sağladığı için fakültemizi tercih etmelerini önermekteyiz.” diyen Prof. Dr. Yücel, “Diş hekimliğinde günümüzde gerek hasta hizmetleri gerekse de klinik öncesi temel eğitimler açısından mevcut ve kullanılmakta olan tüm güncel teknoloji ürünleri (modeller, sanal gerçekliğe yönelik ekipmanlar, ağız içi kamera ve cad-cam gibi bağlı teknolojik sistemler, çok güçlü kütüphane içerikleri) fakültemizde  eğitim ve hasta hizmetlerinde kullanılıyor.” şeklinde bilgi verdi.

Prof. Dr. Yücel: “Hastanemiz kliniklerinde klinik uygulamalarını yapıyorlar.”

Diş hekimliğinde uygulamalı eğitim ve klinik deneyimin önemine işaret eden Prof. Dr. Yücel, “Öğrencilerimiz öğrenci başına düşen eğitmen sayısının avantajı ile klinik öncesinde fantom ve preklinik laboratuvarlarında aldıkları eğitim sonrası yeni teknolojilerle donatılmış ağız, diş sağlığı uygulama hastanemiz (Üsküdar Diş Hastanesi) kliniklerinde klinik uygulamalarını yapmakta yanı sıra Erasmus gibi değişim programlarından yararlanabilmektedirler.” dedi.

Öğrenciler bilimsel çalışmalarda proje ekiplerinde aktif olarak yer alıyor

Öğrencilerin araştırma projelerine katılımı konusuna da değinen Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziver Ergün Yücel, “Bu konu özellikle üniversitemizin en önem verdiği hususların başında geliyor. Bizler de Diş Hekimliği Fakültesi olarak çeşitli proje ve AR-GE çalışmalarını hayata geçirmekte ve aktif olarak yürütmekte ve diğer bilimsel çalışmalarda öğrencilerimizin proje ekiplerinde aktif olarak yer almalarını sağlamaktayız.” şeklinde konuştu.

Mezunlar diş hekimliğinin tüm dallarında uzmanlık yapabiliyor

Fakültenin henüz mezun vermediğini, mezun olduklarında ise devlet hastanelerinin diş kliniklerinde, Ağız, Diş Sağlığı Merkezlerinde, özel hastane ve kliniklerde de çalışabileceğini anlatan Prof. Dr. Yücel, ayrıca mezunların akademik yaşama başlayarak doktora yapabileceklerini ve mezun olur olmaz kendi muayenehanelerini açabileceklerini de söyledi.

Prof. Dr. Yücel, mezunların istedikleri taktirde Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı (DUS) ile diş hekimliğinin tüm dallarında uzmanlık yapabileceklerini de kaydetti.

Öğrencilerin birçok burs ve destek olanakları bulunuyor

Üsküdar Üniversitesi’nin ilk 5 tercih bursunun yanı sıra birçok burs ve destek olanaklarının bulunduğunu da ifade eden Prof. Dr. Yücel, sözlerini şöyle tamamladı:

“Adaylarımıza, kalite, bilimsel ve eğitsel donanım, araştırma ve AR-GE çalışmaları ile değeri uluslararası derecelendirme raporlarıyla da ortaya konmuş olan Üsküdar Üniversitesi’nin Diş Hekimliği Fakültesi’ni öneriyoruz. Temel amacı, geleceğe insani değerler, mutluluk ve bilim adına katkı sağlayan diş hekimleri yetiştirmek olan fakültemizin sıcak ortamını ve sunduğu olanakları deneyimlemeye davet ediyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com