Ana Sayfa Kültür & Sanat 14 Temmuz 2024 67 Görüntüleme

İznik Belediyesi’nin ev sahipliğinde 4. kez düzenlenen Maviyemiş Festivali’ne bu yıl katılım yoğundu

Etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, 27.Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İznik Kaymakamı Recai Karal , Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yunus Kaya,Gürsü Belediye Başkanı Mustafa Işık, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Tarım A.Ş’nin Başkan Vekili Sadi Aktaş, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda yerli ve yabancı misafir ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını Candarlı Mahallesi Muhtarı Ömer Yavuz gerçekleştirdi. Yavuz “Bugün burada bulunmanız bize güç verdi. iki dönüm arazide başladığımız maviyemiş yetiştiriciliği bugün yüzlerce dönüme ulaştı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve  İznik Kaymakamı Recai Karal da günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını gerçekleştirdiler.

USTA “EŞSİZ COĞRAFYA DA EN DOĞAL FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta da konuşmasında “Bu güzel günde bu güzel ortamda İznik Belediyesi olarak 4.sünü düzenlediğimiz Maviyemiş Festivali’ne hepiniz hoş geldiniz.Bereketli toprakları, eşsiz coğrafyası ile Rabbimizin bize ilçemize sunduğu bu nimetlere ne kadar şükretsek azdır.Doğası, havası, kırsal turizmde artan potansiyeli ile Candarlı ve civarı da her geçen gün ilgi odağı haline geliyor.Buna bizlerde etkinliklerle, yaptığımız çalışmalarla ivme katıyoruz. Bugün bu nimetlerden biri olan Maviyemiş Festivalinde hep bir aradayız.Geçtiğimiz gün gerçekleşen dolu felaketi hepimizi üzdü. Maviyemiş bahçeleri zarar gördü. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun, rabbim her türlü afet ve felaketlerden korusun.Maviyemiş, Rabbimizin bize sunduğu eşsiz nimetlerden biri. Maviyemiş barındırdığı tıbbi ve aromatik özelliklerle gastronomi dünyasında da önemli bir yere sahip.Böylesi bir meyvenin bölgemize kattığı katma değer bizleri de, insanımızı da mutlu ediyor. Her bir üreticimizin eline ve emeğine sağlık.Bu festival, Rabbimizin bize sunduğu nimetlere şükretmek ve onları korumak için önemli bir farkındalık oluşturuyor.Doğamıza, coğrafyamıza hep birlikte sahip çıkarak gelecek nesillerimize de aktarmalıyız.Son olarak, bu güzel etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan kurumlara, muhtarımıza, üreticilerimize, aynı şekilde tüm organizasyonlarımızın başarılı geçmesi için emek harcayan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından folklor ekipleri gösterileriyle misafirlere coşkulu anlar yaşattı. Ardından en güzel maviyemiş seçimi gerçekleşti. Seçimde jüri 10 bahçeden toplanan maviyemişleri puanlayarak ilk üçü belirledi. Dereceye giren bahçe sahiplerine hediye takdimi yapıldı.

Programa katılan herkese İznik Belediyesi tarafından etkinliğe özel yaptırılan maviyemiş dondurması ve kavurmalı pilav ikram edildi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com