Ana Sayfa Yaşam 21 Ekim 2024 29 Görüntüleme

Türk Savunma Sanayinin Gururu Otokar, 5 Yenilikçi Aracıyla SAHA EXPO’da

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, bu yıl dördüncü kez düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda yerini aldı. SAHA EXPO’da Otokar, COBRA II, URAL, ARMA 8×8, ARMA 6×6 ve AKREP II araçlarını sergileyecek.

Türkiye’nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, SAHA EXPO 2024 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda dünyaca ünlü araçlarıyla yerini aldı. 26 Ekim 2024 tarihine kadar İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuarda Otokar, geniş ürün yelpazesini sergileyerek sektördeki gücünü bir kez daha ortaya koyacak.

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen fuarda Otokar, üstün kabiliyetlere sahip 5 zırhlı aracını sergileyecek. Ziyaretçiler, 5 gün sürecek olan fuar boyunca Otokar’ın farklı operasyonel ihtiyaçlar için geliştirdiği COBRA II, URAL, ARMA 8×8, ARMA 6×6 ve AKREP II araçlarını yakından inceleme fırsatı bulacak.

“DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA ÜLKEMİZİ VE SEKTÖRÜMÜZÜ GURURLA TEMSİL EDİYORUZ”

Türk savunma sanayisini dünyanın dört bir yanında temsil etmekten gurur duyduklarını belirten Genel Müdür Aykut Özüner şunları ifade etti: ” NATO ve Birleşmiş Milletler’in uzun yıllardır tedarikçilerinden biri olan Otokar’ın zırhlı araçları, Türk ordusu, güvenlik güçleri dahil 5 kıtada 40’tan fazla dost ve müttefik ülkenin envanterinde yer alıyor. Dünyanın en zorlu coğrafyalarında, riskli bölgelerde aktif   görev yapan araçlarımızın başarısı neticesinde kullanıcı sayımız her geçen gün artıyor.”

“DÜNYA DEVLERİYLE YARIŞIYORUZ”

Otokar’ın sadece bir araç üreticisi değil, yetkinlikleriyle savunma sanayii alanında global bir oyuncu olduğunu belirten Özüner; “Tasarım, geliştirme, teknoloji ve mühendislik kabiliyetlerimizle küresel ölçekte dünya devleriyle yarışıyoruz. Türk savunma sanayinin gücünü yurt dışında başarıyla temsil etmekten gurur duyuyoruz. Bu yıl, Otokar olarak dünyanın dört bir yanındaki prestijli fuarlara katılım sağladık. Şimdi de ülkemizde, SAHA EXPO gibi önemli bir platformda, kara sistemlerimizdeki geniş ürün gamımızı ve kabiliyetlerimizi tanıtmaktan mutluyuz. Türkiye’nin öncü kara sistemleri üreticisi olarak hedefimiz, ürün ihracatının yanı sıra, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetlerimizle de ülke ihracatına olan katkımızı sürdürmek” açıklamasını yaptı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com