Ana Sayfa Kültür & Sanat 21 Ekim 2024 27 Görüntüleme

Kartepe’de Coşkulu Ayva Festivali

Türkiye’de ve yurtdışında kalitesi ve lezzeti ile nam salmış Eşme Ayvası için Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Eşme Ayva Festivali’ büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

 

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenerek gelenekselleşen Eşme Ayva Festivali Eşme Sahili’nde büyük katılımla gerçekleştirildi. Türkiye’mizin en lezzetli ayvası, kabul edilen Eşme Ayvası’ndan ilham alarak tarımsal faaliyetlerin üretimin ve çiftçiliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen 5’inci Geleneksel Eşme Ayva Festivali’ne Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, KOÜ Rektörü Zafer Cantürk, Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

BİZİM AYVAMIZ ÇOK GÜZEL

Ayva Festivali’nde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Kartepemiz coğrafi olarak çok güzel olmasının yanı sıra meyvelerimizde çok güzeldir. Bizim ayvamız sulu ve lezzetlidir. Eşme Ayva Festivali’nde ürünlerimizi tanıtmak, geleneklerimizi yaşatmak için bir araya geliyoruz. Çevremizi ve doğamızı koruyarak ilçemizi geliştiriyoruz. Festivalimize katılımlarından onur duydum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇOK GÜZEL BİR FESTİVAL

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, stantların başında duran görevlilere satışlarında bereket diledi. Tarımsal faaliyetler ile üretimin ve çiftçiliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve Kartepe Belediyesine teşekkürlerini iletti.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Festival’de Kartepe Belediyesi Çocuk Mehter Takımı ve Halk Oyunlarının gösterisi büyük beğeni topladı. Eşme Ayva Festivali’nde çocuklara yönelik oyun gruplarının yanı sıra yumurta, halat çekme ve çuval yarışmaları düzenlendi. Festivalde Onur Gürtek, Hayata Dönüş Derneği Ritim 41, Ayşegül İnanç ve Çağla Horlar söyledikleri şarkılarla büyük beğeni topladılar. 5’nci Eşme Ayva Festivali havai fişek gösterisi ile son buldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com