Ana Sayfa Sinema 20 Ekim 2024 34 Görüntüleme

PELİN ZAFERENTESABİ İLE SİNEMA TADINDA SOHBET

Genç ve güzel oyuncu Pelin Zaferentesabi ile oyunculuk serüveninden tutun, özel hayatına kadar çok güzel ve keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

 

Soru 1: Öncelikle hoş geldiniz, nasılsınız? Oyunculuk serüvenine nasıl başladınız?

Pelin Zaferentesabi: Hoş bulduk. İyiyim çok teşekkür ederim. Henüz 11 yaşındayken bir çocuk oyununda ilk başrolümü oynadım. Böyle başladı oyunculuk serüvenim.

 

Soru 2: Oyunculuk ile ilgili eğitim aldınız mı? Aldığınız eğitimler kariyerinize nasıl katkı sağladı?

Pelin Zaferentesabi: 8 yaşında Kartal Sanat Merkezinde tiyatro eğitimi almaya başladım. Hemen arkasında Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve (TÜRVAK) Türker İnanoğlu Sinema ve Televizyon Okulundan eğitim almaya başladım. Aldığım bu eğitimler profesyonel oyuncu olma konusunda bana kendimi geliştirme imkânı sağladı.

 

Soru 3: Yer aldığınız ilk projeyi hatırlıyor musunuz? O deneyim sizin için nasıl bir dönüm noktasıydı?

Pelin Zaferentesabi: İlk kez 8 yaşında kameralarla tanıştım, hayranı olduğum sanatçı Bendeniz’ in şarkısını söyleyerek, taklidini yapmıştım. O gün, o renkli ışıkların altında gerçekten hayatta en çok istediğim şeyin oyunculuk olduğuna karar vermiştim.

 

Soru 4: Oyunculuk dışında ilgilendiğiniz bir şeyler var mı? Boş zamanlarınızda nelerle vakit geçirmekten hoşlanırsınız?

Pelin Zaferentesabi: Spor yapmak benim hayatımda gerçekten önemli bir yere sahip. Bu yüzden boş vakitlerimi spor yaparak, yürüyüş yaparak ve bol bol kitap okuyarak geçiririm. Kendimle olmayı çok severim.

 

Soru 5: Rolünüze çalışırken nasıl bir hazırlık yapıyorsunuz? Canlandıracağınız karakterle aranızda nasıl bir bağ kuruyorsunuz?

Pelin Zaferentesabi: Benim için karakteri tanımak ve onu iyi analiz edebilmek çok önemli. Canlandıracağım karakter nasıl bir insan, neleri sever nelerden hoşlanmaz bunu bilmeliyim. Karaktere girmek için öncelikle kendimi unuturum. Çünkü kendimi geri plana atamazsam o karaktere giremem. Bu şekilde kendi dünyamdan çıkıp, onun dünyasına girebiliyorum.

 

Soru 6: Sizce iyi bir oyuncu nelere dikkat etmeli ve hangi yeteneğini geliştirmeli?

Pelin Zaferentesabi: Öncelikle oyunculukta disiplinli olmak çok önemli. Çağımızda oyunculuk oldukça popüler bir meslek haline geldi. Oyuncu olmak isteyen arkadaşlar kendi kişisel hırslarını bir kenara bırakıp, eğitimini alıp, hayatını bu işe adadığında ancak başarıya ulaşabilirler. Bunun içinde oldukça emek vermeli ve devamlı kendilerini geliştirerek bir sonra ki adıma hazırlanmalıdırlar.

 

Soru 7: İleride yer almak istediğiniz özel bir proje var mı?

Pelin Zaferentesabi: Bir festival filminde oynamayı çok istiyorum.

 

 

Soru 8: Oyunculuk kariyerinizde size ilham veren kişiler oldu mu? Kimleri kendinize örnek alıyorsunuz?

Pelin Zaferentesabi: Tabi ki var. Çok değerli hocalarım Zeki Alasya ve Kayhan Yıldızoğlu, sahip oldukları bakış açıları ve oyunculuğa yaklaşımlarıyla bana her zaman ilham oldular. Kendilerini rahmetle anıyorum. Binnur Kaya çok beğendiğim ve takdir ettiğim bir oyuncudur. Kendisini her anlamda örnek alırım.

 

 

Soru 9: Birlikte oynamak istediğiniz oyuncular var mı, varsa kimler?

Pelin Zaferentesabi: Binnur Kaya, Özgü Namal, Ezgi Mola, Merve Dizdar ve son dönemde takip ettiğim çok yetenekli meslektaşım Yağız Can Konyalı ile birlikte bir projede yer almayı çok isterim.

 

Soru 10: Çocukken izleyip unutmadığınız bir film var mı?

Pelin Zaferentesabi: Eşkiya… Şener Şen’in tüm ustalığını ortaya koyduğu hafızamda yer etmiş bir film, gerçekten muhteşemdi

 

Soru 11: Sanatın başka hangi dallarından hoşlanıyorsunuz? Bilmediğimiz yönleriniz var mı?

Pelin Zaferentesabi: Şiir yazmayı çok severim, çocukluğumdan beri yazarım. Yazmak benim için bir tutku. İkinci kademe satranç antrenörüyüm… Uzun bir dönem yağlı boya resim yaptım.

 

Soru 12: Yakın bir zamanda kamera önüne geçeceğiniz bir projeniz var mı?

Pelin Zaferentesabi: Şuan değerlendirdiğim birkaç sinema projesi var. Yakında izleyicilerle kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyorum.

 

Soru 13: Son olarak genç oyuncu adaylarına ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Pelin Zaferentesabi: Oyunculuğun getirdiği birçok artılar elbette var ancak siz bu mesleğe ne katarsanız karşılığında onu alırsınız. Çok kitap okumak, çok film izlemek, tiyatro oyunlarına gitmek, devamlı kendini geliştirmek, bir oyuncu için çok önemli.

 

– Bu keyifli sohbet için çok teşekkür ederiz. Yeni röportajlarda görüşmek dileğiyle…

Pelin Zaferentesabi: Ben teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle…

 

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com