Ana Sayfa Yaşam 16 Ekim 2024 27 Görüntüleme

Türk oyun şirketi Fiber Games, yeni yatırım turunu tamamladı

Türk oyun şirketi Fiber Games, yeni yatırım turunu tamamladı. Fiber Games bu yatırımla ekibini güçlendirmeyi ve hybrid-casual türünde yeni oyunlarını global ölçekte büyütmeyi planlıyor.

 

Arz Portföy ve Boğaziçi Ventures liderliğinde tamamlanan tura Inveo Ventures Co-Investment GSYF, Doğa Girişim Yönetim Kurulu Üyesi Birol Özkan, Inventuna Games ve Kod-A firmalarının kurucu ortakları Ersin Taşkın ve Erhan Taşkın katıldı.

Fiber Games kurucu ortağı Faruk Akıncı “Fiber Games olarak tüm eforumuzu pazara uyumlu (market-compatible) mobil deneyimler geliştirmeye harcıyoruz. Bulmaca türündeki hyper-casual oyunlar üzerindeki prototip çalışmalarımız devam ederken, hibrid türündeki denemelerimiz çok yüksek oyun süresi metrikleri üretti. Başarıyla kapattığımız bu yeni yatırım turumuz bu alandaki üretim kabiliyetlerimizi artırmamızı sağlayacak” dedi.

Fiber Games kurucu ortaklarından Volkan Turan ise sürdürülebilirliğe dikkat çekerek “İş modelimize güvenen tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz. Fiber Games, önceden olduğu gibi ayakları yere sağlam basan başarılı ve eğlenceli projelere imza atmaya devam edecek. Bu doğrultuda profesyonel düşünen tüm sektör yeteneklerine de ekibimizde yer olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Fiber Games, Weld It 3D ve Kral Şakir: Macera Adası gibi mobil oyunlarla global ölçekte ve Türkiye’de başarılı oyunları olan, Türk oyun sektörünün öncülerinden Faruk Akıncı, Sinan Akkol ve Volkan Turan tarafından 2020 yılında kurulmuş bir mobil oyun firmasıdır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com