Ana Sayfa Kültür & Sanat 14 Ekim 2024 37 Görüntüleme

Atölye İlgen, Kartepe Sanat Evi’nde

Kültür ve sanatın merkezi haline gelen Kartepe’de 16 Ekim 2024 Çarşamba Günü çini ve seramik sanatçısı İlgen İpek Girit’linin “Zıtlıkların Uyumu” sergisi ziyarete açılıyor.

 

16 EKİM – 04 KASIM

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde sanata sanatçıya, kadın girişimcilere daha fazla değer ve imkan veren Kartepe Belediyesi, ruhun gıdası olarak nitelendirilen sanat dallarını Kartepeli sanatseverlerle ücretsiz olarak buluşturmaya devam ediyor. Kocaeli’nin yetiştirdiği değerli sanatçı İlgen İpek Girit’in sergisi 16 Ekim 2024 – 4 Kasım 2024 tarihleri arasında Kartepe Belediyesi Sanat Evi’nde kapılarını açacak.

 

ZITLARIN UYUMU

Sanatseverler, Girit’in “Zıtlıkların Uyumu” el emeği göz nuru eserlerini bu tarihler arasında Kartepe Sanat Evi’nde ziyaret edebilirler. İlhamını tarihi “Milet işi” seramiklerden alan, kendi atölyesinde düzenlediği çini ve seramik atölyeleriyle de sanatını ve bilgisini paylaşmaya devam eden Girit, bu sergide çini sanatının geleneksel köklerinden beslenen, fakat modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış eserlerini Kartepeli sanatseverlerle buluşturacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com