Ana Sayfa Kültür & Sanat 14 Ekim 2024 33 Görüntüleme

6. Uluslararası Didim Zeytin Festivali’nde Türkiye rekoru kırıldı

Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ve Didim Ziraat Odası’nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu Didim Zeytin Festivali tarihi anlara tanıklık etti.

Binlerce yıllık tarihi Apollon Tapınağı etrafından bu yıl 6.sı gerçekleştirilen Uluslararası Didim Zeytin Festivali’nde Zeytinyağı Toplu Tadım Rekoru gerçekleştirildi. 

Festival kapsamında, gerçekleştirilen tadım rekoru denemesinde Thales döneminden kalma 3 anıt ağaçtan elden edilen zeytinyağlar 10cc’lik şişelerde katılımcılara sunuldu. 

Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, ilçe protokolü ve 3 bin vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen toplu zeytinyağı tadımında, ilk kez Türkiye Rekoru kırıldı. 

Konu ile ilgili bilgi veren Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, “Uluslararası Didim Zeytin Festivali’nin ikinci gününde, kentimizin tarihi simgesi Apollon Tapınağı çevresinde, 3 bin katılımcıyla birlikte Zeytinyağı Toplu Tadım Rekoru’nu kırmanın gururunu yaşadık. Bu mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Gaziemir'de sanat dolu 4 yıl

Gaziemir'de sanat dolu 4 yıl

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com