Ana Sayfa Sinema 13 Ekim 2024 34 Görüntüleme

GÜZEL OYUNCU KADER YILDIZ İLE ÇOK ÖZEL RÖPORTAJ

Soru 1: Öncelikle hoş geldiniz, nasılsınız? Oyunculuk serüvenine nasıl başladınız? Sizi bu alana iten ne oldu?

Kader Yıldız:  Teşekkür ederim, hoş buldum. Aslında oyunculuk serüvenim henüz 11, 12 yaşlarındayken mahallede kızlarla toplanıp evimizin arka bahçesinde çeşitli kostümlerle tiyatro gösterileri yapardık. Burada keşfettim oyunculuğumu. Sonrasında okul hayatım boyunca hep tiyatro kollarında yer aldım.

 

Soru 2: Aldığınız eğitimler kariyerinize nasıl katkı sağladı?

Kader Yıldız:  Eğitimlerden önce zaten okul kollarında dediğim gibi tiyatro sahnelerinde her zaman yer alıyordum fakat yaşım ilerledikçe artık bunu oyunculuk anlamında profesyonel olarak devam etmek istedim ve buna istinaden kamera önü oyunculuk eğitimlerimi tamamladım. Eğitimin bana kattığı elbette çok şey var her şeyden önce değerli hocalarımız bizlere iyi kalpli olmamızı ve samimi olmamızı gerektiğini gösterdiler. Bende buna çok inanıyorum.

 

Soru 3: Yer aldığınız ilk projeyi hatırlıyor musunuz? O deneyim sizin için nasıl bir dönüm noktasıydı?

Kader Yıldız: Evet hatırlıyorum. Değerli usta oyuncumuz Zuhal Olcay ile bir sahne vardı. Yan yana oturup ikimizde ezber çalışıyorduk ama bir yandan Zuhal Olcay’ı gizliden izliyordum. Yanında oturmak bile bana güç vermişti çok heyecanlıydım.

 

Soru 4: Oyunculuk dışında ilgilendiğiniz bir şeyler var mı? Boş zamanlarınızda nelerle vakit geçirmekten hoşlanırsınız?

Kader Yıldız: Her zaman mesleğimin hakkını vermem gerekiyor düşüncesi var bende. Hep bu yönde kendimi geliştirip seminerlere gitmeyi, tiyatro izlemeyi, spor yapmayı, nefes egzersizleri yapmayı meditasyon yaparak güne başlıyorum. Doğayla iç içe olmayı çok seviyorum.

 

Soru 5: Canlandıracağınız karakterle aranızda nasıl bir bağ kuruyorsunuz? Rolünüze çalışırken nasıl bir hazırlık yapıyorsunuz?

Kader Yıldız:  Aslında önce benimle olan uyumuna bakıyorum. Enerjisine bakıyorum içime sinen bir karakterse benliğime alıyorum. Önce sessizliğin getirdiği huzura kaçıyorum. Müziğini dinliyorum. Daha sonra çalışmalarıma devam ediyorum böylelikle…

 

Soru 6: Sizce bir oyuncunun kariyerinde en önemli unsurlar nelerdir? İyi bir oyuncu, hangi yeteneğini geliştirmesi gerekir?

Kader Yıldız: Bence önce kendi kişiliğimiz önemli bu noktada…

Ne kadar farklı bir karakter olsakta, kendimizden kattığımız tizler var. Onlar aslında seyirciyle bağ kuruyor. Bunu yakalamak çok önemli. Belirli bir yetenek üzerinden gitmek doğru değil ona bakarsanız. Oyunculuk yapıyorsak, her yeteneğin bizlerde olması gerekiyor diye düşünüyorum.

 

Soru 7: İleride yer almak istediğiniz özel bir proje veya oynamak istediğiniz bir rol var mı?

Kader Yıldız: Elbette var. Mardin’li bir aşiret kızını oynamayı çok isterim, galiba Mardin’e gitmek istiyorum. Daha önce hiç gitme fırsatım olmadı ama orayı, insanlarını çok merak ediyorum. Mutlaka gideceğim.

 

Soru 8: Oyunculuk kariyerinizde size ilham veren kişiler oldu mu? Kimleri kendinize örnek alıyorsunuz?

Kader Yıldız: Çok var tabi ki… Başlıca; Jonny Depp, Al Pacino, Haluk Bilginer, Nebahat Çehre gibi isimlerden her zaman ilham almışımdır.

 

Soru 9: Birlikte oynamak istediğiniz bir oyuncu var mı?

Kader Yıldız: Nebahat Çehre! der susarım:)

 

Soru 10: Çocukken okuyup etkilendiğiniz bir kitap var mı veya izleyip unutmadığınız bir film sahnesi var mı?

Kader Yıldız: Uçurtma Avcısı! Çok etkilenmiştim!

 

Soru 11: Sanatın başka hangi dallarından hoşlanıyorsunuz? Bilmediğimiz yönleriniz var mı?

Kader Yıldız: Halk Oyunları ve Latin danslarla ilgileniyorum.

 

Soru 12: Yakın bir zamanda kamera önüne geçeceğiniz, Dizi veya Sinema filmi projeniz var mı?

Kader Yıldız: Evet şuan okuduğum bir proje var bakalım.

 

Soru 13: Son olarak genç oyuncu adaylarına ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Kader Yıldız: Pes etmesinler… Hayallerinin peşinden gitsinler.

 

– Çok teşekkür ederiz bu keyifli sohbet için. Başarılarınızın devamını diliyorum… Yeni röportajlarda görüşmek dileğiyle…

Kader Yıldız: Ben teşekkür ederim. Görüşmek üzere…

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com