Ana Sayfa Kültür & Sanat 11 Ekim 2024 29 Görüntüleme

Yeşilçam Festivali’nde yıldızlar altında sinema keyfi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yeşilçam Festivali’ndeki açık hava sineması her akşam sinemaseverlerin akınına uğruyor. Yeşilçam’ın unutulmaz filmleri makaralı makinadan beyaz perdeye yansıtılırken, izleyiciler yıldızlar altında nostaljik bir sinema keyfi yaşıyor. 

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı’nda düzenlediği Yeşilçam Festivali ziyaretçilerine unutulmaz akşamlar yaşatıyor. 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ile eş zamanlı olarak Antalyalıları Yeşilçam’ın büyülü dünyasına taşıyan festivalde açık hava sineması da büyük ilgi görüyor. Eski yazlık sinemalarda kullanılan makaralı makinadan beyaz perdeye yansıtılarak gösterime giren filmleri sinemaseverler ilgiyle takip ediyor. Unutulmaz filmleri Antalyalılarla buluşturan Türkiye’nin en büyük film koleksiyonerlerinden Göksel Güvensoy, gösterimlerinin başında Türk filmlerinden kısa kesitlerin yer aldığı fragmanları gösteriyor.

YAZLIK SİNEMA KEYFİ

20’li yaşlarından itibaren Anadolu’yu geçerek 16 milimetrelik film toplamaya başladığını anlatan koleksiyoner Göksel Güvensoy, “O kopyaların bakımlarını yaparak bu günlere taşıdık. Muhittin Böcek Başkanımız bu nostaljiyi Yeşilçam Festivali’nde yaşatmak istedi. Bu festivalde bu filmlere yer vermesinden dolayı çok mutlu oldum. Antalyalıların gösterimlere ilgisi de çok iyi. Yanıma gelen gençler babalarından duydukları yazlık sinema keyfini yaşamaktan duydukları mutluğu dile getiriyor. Bu imkanı sağlayan Muhittin Böcek’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki böyle bir festival düzenliyor, iyi ki buradayım” dedi.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com