Ana Sayfa Kültür & Sanat 11 Ekim 2024 28 Görüntüleme

Prime Video, Merakla Beklenen Yeni Dizisi Cross’un Ana Karakteri Alex Cross’u Tanıttı

Prime Video, James Patterson tarafından yaratılan efsanevi kurgusal karakter Dedektif Alex Cross hakkında derinlemesine bir bakış ve dört yeni görsel paylaştı.

 

Prime Video’nun yepyeni dizisinde, Alex Cross güçlü ama hassas bir adamdır ve tartışılmaz bir duruşa sahiptir. Alex, Washington D.C. Metro Polis Departmanı’nda tanınmış bir dedektif ve adli psikologdur. İki çocuk babası, eşini kaybetmiş kederli biri adam olan Alex, hayatının en büyük davasını çözmek üzeredir.

 

İlk Alex Cross kitabının 1993’teki çıkışından bu yana, James Patterson’ın Alex Cross serisinde 30’dan fazla kitap yayımlandı ve dünya çapında 400 milyonun üzerinde satış rakamına ulaştı. Bu sevilen kitaplar, Morgan Freeman ve Tyler Perry’nin başrollerini paylaştığı üç filme ilham verdi. Henüz kitapları baştan sona okumamış olanlar için ise, Cross’un yaratıcısı ve yürütücü yapımcısı Ben Watkins, ünlü adli psikolog ve dedektifin dünyasına derinlemesine dalıyor.

 

Cross’un televizyon dizisi olarak uyarlanabilecek bir potansiyel proje olarak sunulduğunda çok heyecanlandığını belirten Watkins, “Birincisi, bu benim izlemek isteyeceğim türden bir şeydi. İkincisi, Morgan Freeman’ı içeren bir mirası vardı. Üçüncüsü, kitapları okuduğumda, filmlerde yapılmamış bazı şeyleri yapma fırsatı olduğunu fark ettim” dedi. 

 

Bir sonraki adımının Alex Cross’u canlandıracak doğru kişiyi bulmak olduğunu belirten Watkins, Aldis Hodge’un onun için ilham kaynağı olduğunu aktardı. Aldis Hodge ve abisi Edwin Hodge ile gençken tanıştığını söyleyen Watkins, “Rüyamda Aldis’in Alex Cross olacağını gördüm. O benim ana planımdı. Ona ulaşabileceğimi sanmıyordum ve onun müsait olmadığını düşünüyordum. Ancak yıldızlar hizalandı. Aldis’te çok yoğun bir entelektüel hava var ve Alex Cross’un da buna sahip olması gerektiğini biliyordum. Ancak aynı zamanda kırılganlığa da ihtiyacım vardı. Bu kırılganlık ve erişilebilirlik önemliydi çünkü bunun işe yaraması için Alex Cross’un bir süper kahraman olmaması gerekiyordu” dedi.

 

Başrolde yer alan Aldis Hodge ise polisiye ve psikolojiye olan ilgisi ve ana karakterin karmaşıklığı nedeniyle Cross’a ilgi duyduğunu belirtti. Hodge, “İnsanların psikozlarının doğasını, davranışlarının nedenini, nelerin motive ettiğini anlamayı seviyorum. Diziye başladığımızda, Washington D.C.’de gerçek dedektiflerle görüştük. Benim için insan davranışının doğasını ve farklı kalıpları anlamak önemli” dedi. İzleyicilerin ne hissetmesini istediği sorulduğunda Hodge, “İnsanların eğlenmesini ve keyif almasını umuyorum. Bu dizi eğlenceli, duygusal ve sürükleyici; her şeye sahip. Kitapları biliyorsanız, umarım yıllardır okuduğunuz o duyguyu burada bulursunuz” dedi.

 

Aldıs Hodge Hakkında 

Prime Video’nun Cross dizisinde başrol olarak yer alacak Aldis Hodge, son olarak Warner Bros. yapımı Black Adam filminde Dwayne Johnson’ın karşısında Carter Hall, yani Hawkman rolü ile seyirci karşısına çıktı. Bundan önce, Regina King’in yönettiği ödüllü Amazon MGM Studios yapımı One Night in Miami filminde futbol efsanesi Jim Brown’ı canlandırdı.

 

Diğer dikkat çeken projeleri arasında, Elisabeth Moss ile birlikte başrolde olduğu, Blumhouse Pictures yapımı The Invisible Man (2020) bulunuyor. Ayrıca, Alfre Woodard ile başrollerini paylaştığı Clemency filminde oynadı ve bu film 2019 Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’nü kazandı. Clemency, Independent Spirit Awards, Gotham Awards, Seattle Uluslararası Film Festivali ve Chicago Uluslararası Film Festivali gibi birçok ödül töreninde çeşitli kategorilerde aday gösterildi. 

 

Televizyon tarafında ise Hodge, Showtime dizisi City On A Hill’de başrol oynadı ve dizinin yapımcılığını üstlendi. Yapımcıları Matt Damon, Ben Affleck ve Tom Fontana olan projede Kevin Bacon ile birlikte Bölge Savcısı Decourcy Ward karakterini canlandırdı. Diğer televizyon çalışmaları arasında Netflix’in hit dizisi Black Mirror’daki rolü ile Jurnee Smollett ve Christopher Meloni’yle birlikte oynadığı Sony Pictures Television dizisi Underground’daki başrolü yer alıyor. Hodge, Leverage dizisinde Alec Hardison karakterini yedi sezon boyunca üç farklı kanalda canlandırdı ve dizinin yeniden çekilen Leverage: Redemption’ın kadrosunda da aynı rolde yer aldı.

 

Cross Hakkında

Cross, Washington D.C.’de bir dizi cinayetin ardında iz bırakan sadist bir seri katille yüzleşen ödüllü cinayet dedektifi ve adli psikolog Alex Cross’u konu alan bir suç gerilim dizisidir. Alex ve ortağı John Sampson (Isaiah Mustafa), bu katili izlerken, Alex’in geçmişinden gizemli bir tehdit geri dönerek, ailesini korumak ve hayatını bir arada tutmak için yaptıklarını yok etmeye çalışır. 

 

Dizide başrolü üstlenen Hodge, aynı zamanda yapımcı olarak da görev alıyor. CROSS’un oyuncu kadrosunda Isaiah Mustafa, Juanita Jennings, Alona Tal, Samantha Walkes, Caleb Elijah, Melody Hurd, Jennifer Wigmore, Eloise Mumford ve Ryan Eggold yer alıyor. 

 

Watkins, Blue Monday Prodüksiyon bünyesinde baş yapımcı ve dizi sorumlusu olarak görev alıyor. Sam Ernst, Jim Dunn ve Craig Siebels de baş yapımcı olarak yer alırken, James Patterson, Bill Robinson ve Patrick Santa, James Patterson Entertainment adına baş yapımcı olarak katkıda bulunuyor. David Ellison, Dana Goldberg ve Bill Bost, Skydance Television adına baş yapımcı olarak görev yapıyor.

 

CROSS, Amazon MGM Studios, Paramount Television Studios ve Skydance Television tarafından üretiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Dil'den Dil'e Türküler Konseri

Dil'den Dil'e Türküler Konseri

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com