Ana Sayfa Yaşam 11 Ekim 2024 24 Görüntüleme

“İşyerinde Ruh Sağlığına Öncelik Verme Zamanı”

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı Anabilim Dalı tarafından Ege Üniversitesi 70. Yıl Etkinlikleri kapsamında Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla “İşyerinde Ruh Sağlığına Öncelik Verme Zamanı” başlıklı program düzenlendi. EÜ Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı Beceri Laboratuvarında gerçekleştirilen etkinliğe; Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez’in yanı sıra akademik ve idari çalışanlar katıldı.

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Ruh Sağlığı aslında kendimizde ertelediğimiz noktalara dokunabilmektir. Teknolojinin gelişmesi ile kişi kendisiyle geniş bir zamanda kalır, kendini sorgulama fırsatı yaratır bir takım takıntılar ve saplantılar geliştirir. İş yerinde çalışan insan sayısı fazlalaştıkça kendimizden uzaklaşabiliriz. Ben,  kendimizle kalmanın kıymetli olduğunu düşünüyorum. Kaliteli anlar yaşamak gerektiğini düşünüyorum. Beş duyu organını aktif olarak kullanabilmek ve en odağımızı etkileyen duyu organımızı keşfetmek önemlidir. Beynimizi doğru kullanmak, beynin aktif olduğu zamanları keşfetmek, ortamdaki auraları mizah ve sakinlikle yönetebilmek önemlidir. Mizah ve sakinlik, motivasyonumuzu artırır” diye konuştu.

          “Birbirimizin ruhuna dokunmak için bir aradayız”

          Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şeyda Dülgerler, “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü, ruh sağlığı ve ruhsal hastalıkların toplumdaki farkındalığını artırmak amacıyla 1992 yılından itibaren kutlanmaktadır. Her yıl farklı bir temayla kutlanan günün bu yılki teması ‘İş Yerinde Ruh Sağlığına Öncelik Verme Zamanı’ olarak belirlendi. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği olarak Fakültemizde, birbirimizin ruhuna küçük dokunuşlar yapacak bir etkinlik düzenlemek istedik. Yararlı ve keyifli olmasını diliyor, katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte bir sunum gerçekleştiren Ruh Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Satı Doğan ise “İş yerinde ruh sağlığımızı korumamız gerekiyor. Her birey biriciktir ve tektir. Hepimizin ruhu kendine ait tepkiler verir. Kendimizin farkına varıp iyi yaptığımız şeylere odaklanmalı ve kendimizi geliştirmeliyiz. Motivasyon, işe bakış, kendini tanıma gerçekleştiğinde,  ‘anda kalmış’ oluruz. Bunları hayata geçirdiğimizde mutlu, huzurlu, öz denetimi olan, becerilerini geliştiren bireyler olmuş oluruz” diye konuştu

Etkinlik, “nefes egzersizi” ve “kendini dinleme” gibi uygulamaların yapılmasının ardından sona erdi.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com