Ana Sayfa Kültür & Sanat 11 Ekim 2024 26 Görüntüleme

Ege Üniversitesi 11. EgeArt Kısa Film Yarışmasına Rekor Başvuru

Ege Üniversitesi 11. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri  Kısa Film Yarışması, genç sinemacıların yeteneklerini sergilemeleri ve uluslararası platformda tanınmaları için önemli  fırsat sunmaya devam ediyor. Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle 15-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 11. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamındaki Kısa Film Yarışması’na başvurular sona erdi. Yurt içinden ve dışından yoğun ilgi gören yarışmaya 3 bin 37 film başvurusu yapıldı.

Ege Üniversitesi 11. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri  Kısa Film Yarışması’na; İran 538, Türkiye 527, Hindistan 195, Brezilya  149, İspanya 132, Çin 118, Rusya Federasyonu 96, Amerika Birleşik Devletleri 95 ve Fransa 86 filmle en çok başvuru yapan ülkeler arasında yer aldılar.

“EgeArt’ın uluslararası alandaki prestiji artarak devam ediyor”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “EgeArt Kısa Film Yarışması’na gösterilen bu yoğun ilgi bizleri son derece mutlu etti. Ege Üniversitesi olarak, genç sinemacıların yeteneklerini sergilemeleri ve uluslararası platformda tanınmaları için bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu yılki rekor başvuru sayısı hem EgeArt’ın uluslararası alandaki prestijinin artarak devam ettiğini hem de kısa film yarışmanın ne kadar önemli bir platform haline geldiğini gösteriyor” dedi.

Yarışmanın uluslararası jürisi; EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Ulusal Belgesel Filmler Juri Başkanı TRT Belgesel Koordinatör Yardımcısı Nilay Bilgen, Uluslararası Kısa Filmler Juri Başkanı Azerbaycan Sinema Ajansı Şube Müdürü Rufat Garazad, Ulusal Kurmaca ve Animasyon Filmler Jüri Başkanı Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Yiğit Açık’tan oluşuyor. Kazanan filmler 15 Ekim 2024 tarihinde saat 11.00’de Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com