Ana Sayfa Kültür & Sanat 11 Ekim 2024 30 Görüntüleme

Baş tacı büyüklerimiz Kitap Fuarı’na konuk oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14.sü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, her yaştan vatandaşın ziyareti ile devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin “Hayatın İçindeyim” Projesi kapsamında yer alan 65 yaş üstü vatandaşlar da 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nı ziyaret edenler arasında yer aldı. Kağıttan Dünyaların keşfine çıkma fırsatı bulan vatandaşlar kendilerini Kitap Fuarı ile buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN ANLAMLI PROJESİ

Emeklilik sonrası azalan sosyal faaliyetler, yalnızlaşma ve yavaşlama gibi sorunlarla mücadele etmek, her bireyin hayatın içinde aktif rol almasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen ‘Hayatın İçindeyim’ projesi faaliyetlerini sürdürüyor.  Proje kapsamında yer alan büyüklerimiz; 14.sü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı ile buluşturuldu. Gebze’den alınan vatandaşlar, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Kocaeli Kitap Fuarı’na getirildi.

 

OKUMANIN YAŞI YOK

Kitap Fuarı’nın kıymetli büyükleri kitap fuarına gelir gelmez kitap stantlarını dolaşmaya başladı. Kitapları inceleyen vatandaşlar, kongre merkezi içinde gerçekleştirilen söyleşilere de katılma imkânı buldu. Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerini Kocaeli Kitap Fuarı ile buluşturmasından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar; ‘Hayatın İçindeyim’ projesiyle hem fiziksel hem de zihinsel olarak faaliyet gösterebildiklerinin altını çizdi.

 

GENÇLER SOSYAL MEDYA YERİNE  KİTAP FUARI’NDA GEZSİN

Kitap Fuarı’nı ziyaret edenler arasında yer ve 99 yılından beri Kocaeli’nde yaşayan Ayşe Erman; Kocaeli Kitap Fuarı’na gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. ‘Büyükşehir desteğiyle ilk defa kitap fuarına geldim” diyen Erman, gençlere seslenerek, “Gençler sosyal medyada değil kitap fuarında gezsinler. Burada olmak çok güzel. Bizler ‘Hayatın İçindeyim’ projesiyle hem fiziksel hem de zihinsel gelişimimize katkı sağlıyoruz’ dedi.

 

“HAYATIN İÇİNDEYİM” PROJESİ HAYATIMA RENK KATTI

Doğma büyüme İstanbullu olduğunu belirten Gülten Kamoy ise; ‘9 sene önce Kocaeli’ne gelirken çok endişeliydim. Fakat burada her şey güzel gidiyor. 80 yaşındayım kitap okumayı çok seviyorum. Evde okunmayı bekleyen çok kitap var ve buradan da alışveriş yaptım. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. ‘Hayatın İçindeyim’ projesi ile hem sporumu yapıyor hem geziyorum. Dinç kalmamı ‘gezmeye, okumaya, iyi uykuya ve sağlıklı beslenmeye’ borçluyum. Büyükşehir bu konuda bize çok yardımcı oluyor’ ifadesini kullandı. 

 

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR EDERİZ

Kitap Fuarı’nın konukları arasında yer alan Ayşe Mutlu da duygularını şu sözlerle dile getirdi; “32 senedir Gebze’de yaşıyorum. 2 çocuğum var. Kitap okumayı çok seviyorum. Çocuklara kitap okumayı aşılasınlar. Telefonlar bizlere bir şey kazandırmıyor. Arkadaşlarla karar verdik bir araya geldiğimiz günlerde de belirli bir zamanı kitap okumaya ayıracağız. Ben sadece yolculuk yaparken bir senede 14 kitap bitirdim. Bunu bütün ailelerin yapabileceğini düşünüyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine sağladığı bu imkândan dolayı çok teşekkür ederim. Çok memnun kaldık iyi ki varsınız.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com