Ana Sayfa Yaşam 9 Ekim 2024 25 Görüntüleme

Yazar Ayaz” Eğitim su gibi ekmek gibi bir ihtiyaçtır”

Bu yıl “Savaşın ve Acının Edebiyatı” teması ile düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, yoğun ilgi ile Kocaeli Kongre Merkezinde devam ediyor. Süleyman Paşa Salonundaki söyleşilerde yazarlar Mehmet Rıza Ayaz, Çiğdem Zülfikar, Erdal Kara ve Umut Dinçşahin kitapseverlerle bir araya geldi. Yazar Mehmet Rıza Ayaz, eğitimin gıda gibi hava gibi bir ihtiyaç olduğunu belirterek bir insanın, milletin ve devletin güçlü olabilmesi için iyi bir eğitim almasının şart olduğunu belirtti.

 

 

“KONSANTRASYON BİLİNÇLİ SEÇİMLER YAPMAYI SAĞLAR”

İnsanın farklı yaş dönemlerinde de farklı zihinsel kapasiteler ortaya çıkardığını ifade eden Araştırmacı Yazar Çiğdem Zülfikar “O yüzden kendini tanımak ve yönetmek konusunda ‘adanmak’ anahtarlardan bir tanesidir. Bir kişi düşünce kalıplarını değiştirdiği müddetçe hayatını değiştirebilir. Çevresel koşulları her zaman değiştiremezsin ama zihnimize bir bekçi ve filtre koyarak zihnimizi kontrol edebiliriz” şeklinde konuştu.

 

“EĞİTİM GERÇEK BİR İHTİYAÇTIR”

Süleyman Paşa Salonundaki “Çocuk Yaşta Evlilik ve Eğitimin Önemi” söyleşisinde konuşan Yazar Mehmet Rıza Ayaz, “İnsanı Allah beyin olarak çok büyük bir kapasite ile yaratmıştır. Beynimizi bilgi ile doğru ile her gün daha anlamlı şeylerle doldurmamız lazım. İnsanın kalbi ve beyni boşluğu kabul etmez. Eğer boşluk olursa orada başarısızlık gelir. İnsan öğrenmeye ve gelişmeye otomatik olarak yaratılmış ve bizim DNA yapımız buna göre programlanmıştır. Eğitim gerçek bir ihtiyaçtır. Hayatta gıda gibi barınma gibi eğitim de çok önemlidir. Bir insanın, bir milletin ve bir devletin güçlü olabilmesi için iyi bir eğitim, iyi bir öğretim görmesi gerekiyor” dedi.

 

“KIYAYA VURAN ÖYKÜ” KISA FİLMİ İZLENDİ

Savaş, savaşta yaşanan zorluklar ve çocukların savaşlarda yaşadığı zorluklar üzerine çeşitli değerlendirmelerde bulunan Yazar Erdal Kara’nın konuşmasından sonra yazarın kendisine ait “Kıyaya Vuran Öykü” adlı kısa filmin gösterimi gerçekleştirildi. Gösterim sonrasında Yazar Kara ve katılımcılar, kısa film üzerine değerlendirmelerini dile getirdiler. Yazar Umut Dinçşahin ise “Elveda Yorgunluk” adlı söyleşisinde yorgunluğun giderilmesine yönelik ve bu bağlanmadaki birçok konu hakkında katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com