Ana Sayfa Yaşam 9 Ekim 2024 34 Görüntüleme

ENUYGUN 2024 yaz sezonu verilerini açıkladı

Türkiye’nin lider seyahat sitesi ENUYGUN, 2024 yaz sezonu verilerini açıkladı. Kullanıcılar tarafından yapılan otel rezervasyonlarını, uçuş ve araç kiralama tercihlerini değerlendiren Enuygun’un verilerine göre otel rezervasyonlarında Ege ve Akdeniz’deki tatil beldelerinin yanı sıra vizesiz noktalar tercih edilirken, bireysel seyahatlerde ve iç hatlardaki uçuşlarda artış yaşandı. 

2024 yılı yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte Türkiye’nin lider seyahat sitesi Enuygun yaz sezonuna dair seyahat verilerini açıkladı. Verilere göre otel rezervasyonlarındaki kısa süreli konaklamalar dikkat çekerken, bireysel seyahatlerin ve iç hatlardaki uçuşların da arttığı görüldü. 

Bu yaz Ege, Akdeniz otelleri ve vizesiz rotalar ilgi çekti

2024 yaz sezonunda Ege ve Akdeniz otelleri ile vizesiz rotalar tatilcilerin gözdesi oldu. ENUYGUN’un verilerine göre, bu dönemde en çok kısa süreli tatiller tercih edildi. Otellerin tema dağılımına bakıldığında, iş amaçlı konaklamalar yüzde 14 ile en büyük payı aldı. Bu da yaz aylarında bile Türkiye’de iş seyahatlerinin önemli bir yer tuttuğunu ortaya koyuyor.

En çok tercih edilen otel destinasyonlarına bakıldığında, yurt içinde Alanya, Bodrum, Fethiye, Kemer, Çeşme ve Marmaris; yurt dışında ise Dubai, Bakü, Batum, Girne, Saraybosna, Moskova ve Belgrad öne çıktı.

2024’ün en pahalı uçak bileti fiyatı 380.777 TL

ENUYGUN’un paylaştığı verilere göre yaz sezonu boyunca yapılan uçuşların yüzde 80’i iç hatlara, yüzde 20’sinin ise dış hatlara ait olduğu görüldü. Yurt içinde kullanıcılar gidiş-dönüş olmak üzere en çok İstanbul-Antalya ve İstanbul-Trabzon güzergahları için uçak biletini tercih etti. Türkiye’den yurt dışına en çok bilet alınan lokasyonlar arasında Kuzey Kıbrıs, Almanya, Azerbaycan, Özbekistan ve Suudi Arabistan yer aldı. Yolcuların yüzde 43’ü yalnız seyahat ederken, grup olarak uçak bileti alanların oranı yüzde 7,3 ile sınırlı kaldı. 

Enuygun üzerinden satın alınan en pahalı uçak bileti 380.777 TL fiyatıyla İstanbul-Beijing rotası için oldu. En ucuz uçak bileti ise 577.99 TL Konya-İstanbul rotası için alındı. 

2024 yazında en çok otobüs bileti Ankara için alındı

ENUYGUN’un verilerine göre yaz döneminde yolcuların yüzde 31’i seyahatlerinden 1 gün önce otobüs bileti satın alırken, yüzde 27’si aynı gün içerisinde biletlerini aldı. Kullanıcılar gidiş-dönüş olmak üzere en çok İzmir-Esenler ve İzmir-Ankara güzergahları için otobüs biletini tercih etti. Yazın en çok otobüs bileti alınan destinasyonları arasında Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa ve Adana ön plana çıktı. Enuygun üzerinden satın alınan en ucuz otobüs bileti fiyatı 15 TL ile Adana-Mersin rotası içinken, en pahalı otobüs bileti 3.000 TL fiyatıyla Yunanistan-İstanbul için alındı. 

Araç kiralama tercihinde talep havalimanlarında

Araç kiralama verileri incelendiğinde ise yaz aylarında en çok Sabiha Gökçen, Adnan Menderes ve İstanbul Havalimanı’ndan araç kiralandığı görülüyor. Araç kiralama sürelerinde ise kullanıcıların yüzde 19’u günlük araç kiralama yaparken, yüzde 17’si 3 günlük araç kiraladı. Yaz döneminde araç kiralayanlar arasında en fazla 149 günlük kiralama yapıldığı görüldü. 

Wingie Enuygun Group Hakkında

Wingie Enuygun Group, teknolojik gelişmelerin öncüsü olan, dijital düşünen ve kullanıcılarına en kusursuz deneyimi sunmak için çalışan seyahat odaklı bir teknoloji şirketidir. Wingie Enuygun Group, her ay en uygun seçeneklerle buluşturduğu 20 milyonun üzerinde ziyaretçisi ile Türkiye’de seyahat sektörünün online dönüşümüne yön veriyor. Hizmet verdiği alanlar arasında uçak bileti, otel, otobüs bileti, araç kiralama,transfer, finans ve sigorta yer alıyor. 12 milyonun üzerinde uygulama indirme ile seyahat sektöründe öncü olma özelliğini taşıyan ENUYGUN, 2028’e kadar dünyanın en büyük 5 online seyahat pazaryeri arasına girme vizyonuna paralel olarak, global markası Wingie ile 6 dilde hizmet sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com