Ana Sayfa Yaşam 4 Ekim 2024 27 Görüntüleme

Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ETF) Kadın Komitesi, QTerminals Antalya’yı ziyaret etti

QTerminals Antalya terminalinde yetkili Liman-İş sendikasının organizasyonu ile Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ETF) Kadın Komitesi, taşımacılık sektöründe kadın hakları, kadın istihdamı, cinsiyet ayrımcılığı ve otomasyon konularında Antalya’da toplantılar gerçekleştirdi.

Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ETF) Kadın Komitesi QTerminals Antalya’da yetkili sendika Liman-İş’in organizasyonuyla taşımacılık sektöründe kadın hakları, kadın istihdamı, cinsiyet ayrımcılığı ve otomasyon konularında toplantı düzenledi ve birlikte projeler geliştirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ETF)’nin üyesi olan ve aynı zamanda QTerminals Antalya terminalinde yetkili sendika olan Liman-İş sendikasının düzenlediği etkinlik 3 gün sürdü. Etkinliğin son gününde, Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ETF) Kadın Komitesi, QTerminals Antalya Limanı’nı ziyaret ederek liman ve liman operasyonları hakkında bilgi aldı.

Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ETF) Hakkında:

Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ETF), 14-15 Haziran 1999’da Brüksel’de düzenlenen bir kuruluş kongresi ile kurulmuştur. Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı ve Orta ve Doğu Avrupa ülkelerindeki ulaştırma sendikalarını kapsayan pan-Avrupa bir sendika örgütüdür. Bugün, 38 Avrupa ülkesinden 200’den fazla taşımacılık sendikasını ve 5 milyondan fazla taşımacılık işçisini temsil etmektedir. Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ETF), sivil havacılık, balıkçılık, iç su yolları, lojistik, denizyolu taşımacılığı, limanlar ve rıhtımlar, demiryolları, karayolu taşımacılığı, turizm ve şehir içi toplu taşıma gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işçileri ile birlikte kadınlar ve genç taşımacılık çalışanlarını temsil eden komiteleri bulunmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com