Ana Sayfa Yaşam 3 Ekim 2024 15 Görüntüleme

EÜ’nün standı havacılık ve teknoloji tutkunlarının ilgi odağı oluyor

Adana’da kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Adana’da Ege Üniversitesinin standı yoğun ilgi görüyor.

Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST bu sene Adana’da teknoloji severlerle buluştu. Festivalin akademik paydaşları arasında yer alan Ege Üniversitesinin standı havacılık ve teknoloji meraklılarının ilgi odağı oldu. Festivalinin ilk günü Tam Bağımsız Türkiye vizyonuyla projelerini sergileyen Ege Üniversitesinin rüzgârı esti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin dört bir yanından bilim ve teknoloji meraklılarını, geleceğin teknolojilerini üreten gençleri bir araya getiren TEKNOFEST Adana’nın açılışı büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi. Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla, gençlerin bu alanlara olan ilgisini artırmayı ve yerli teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan dev organizasyonun ilk gününde, üniversitemiz standı Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Takımlarımızın; savunma sanayii, uzay teknolojileri, yapay zekâ, otonom araçlar ve sağlık teknolojileri gibi kritik alanlarda hazırladıkları projeler ziyaretçiler tarafından beğeni ile takip edildi. Ege Üniversitesi olarak bugün geliştirdiğimiz yeniliklerle yarının teknolojilerine yön vermeye devam edecek, Türkiye Yüzyılı’nı Türk bilim yüzyılı yapmak için projeler üretmeyi sürdüreceğiz.  TEKNOFEST’te yarışacak olan üniversitemiz takımları başta olmak üzere tüm ekiplere  başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com