Ana Sayfa Yaşam 3 Ekim 2024 20 Görüntüleme

ALJ ve Sabancı Ventures, J-START Fonu ile Türkiye’de Teknoloji Girişimlerini Destekleyecek

Uluslararası alanda çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 80 yıllık bir şirket olan ALJ, ‘J-START’ Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun lansmanını hızlandırmak adına Sabancı Holding’in girişim sermayesi şirketi Sabancı Ventures ile stratejik bir işbirliğine imza attı. 

 

Yeni girişim sermayesi fonu inovasyonu teşvik edecek ve Türkiye’deki erken aşama teknoloji girişimlerini destekleyecek. J-START Fonu, akademik kurumlardan gelen derin teknoloji girişimlerine öncelik verecek.   Fon, Türkiye’nin derin teknoloji araştırma ve geliştirme alanındaki lider konumunun desteklenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

Sabancı Üniversitesi’nde duyurulan fon, erken aşama girişimcilere kapsamlı destek sağlamak ve teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmak üzere tasarlandı. Hedeflenen inovasyon alanları arasında yapay zeka, ileri materyal teknolojileri, finansal teknolojiler, eğitim teknolojileri, akıllı şehirler, dijital sağlık, büyük veri analitiği ve siber güvenlik yer alıyor.

 

Bu duyuru, ALJ’nin inovasyonu teşvik etmesiyle dünyayı ekonomik ve sosyal olarak olumlu yönde etkileyecek yeni nesil girişimcileri destekleme konusundaki kararlılığının altını çiziyor. ALJ bu iş birliğiyle derin teknoloji araştırmalarına somut destek sunmaya devam ediyor.

 

ALJ Türkiye ve Avrupa Başkanı & CEO’su Ali Haydar Bozkurt, gerçekleştirdiği konuşmada J-START Fonu’nun ülkemizdeki derin teknoloji ekosistemini daha fazla desteklemek adına oluşturulduğunu belirterek, “J-START, Türkiye’nin, herkes için nasıl daha iyi bir gelecek yaratabileceğimiz konusundaki araştırmalarda ön saflarda yer aldığını dünyaya göstermek amacıyla oluşturulmuştur. J-START’ın derin teknoloji girişimcilerini desteklemede yaratacağı etkiyi görmek için sabırsızlanıyorum ve bu fondan elde edilecek sonuçlar konusunda oldukça iyimserim” dedi.

 

Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici ise Sabancı Üniversitesi’nden her yıl mezun olan 1000 öğrenciden 50’sinin kendi şirketini kurmayı tercih ettiğini ifade ederek, “Bunu kolaylaştırmak ve hayallerini gerçeğe dönüştürmek için onlara her türlü desteği vermek bizim görevimiz. ALJ ile yaptığımız işbirliği sayesinde, onları desteklemek için bir yatırım fonu oluşturduk. Bu, kendi fikirlerini geliştirmek ve kendi şirketlerini kurma hayallerinin peşinden gitmek isteyen herkes için büyük bir fırsat. Her başarı Sabancı Üniversitesi için bir kazanım olacağından, onların bu yolculuğuna katkıda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün, Türkiye’de ve yurt dışında birçok derin teknoloji şirketine yapılan yatırımlar aracılığıyla derin teknoloji ekosisteminin önemli bir destekçisi olduklarının altını çizerek, “Bu bağlamda Sabancı Ventures’ın Sabancı Üniversitesi ve ALJ ile birlikte J-START Girişim Sermayesi Yatırım Fonu için iş birliği yapmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu fon, erken aşama derin teknoloji yatırımları alanındaki önemli bir boşluğu dolduracak. Sabancı Grubu şirketlerimiz aracılığıyla sunulan ticari iş birliği fırsatlarıyla, ülkemiz için önemli bir değer yaratacaklarından ve küresel ölçekte büyük başarılar elde edeceklerinden eminiz” dedi.

En yüksek akademik düzeyde yenilikçi derin teknoloji geliştirmeye yönelik çalışmalar ve titiz araştırmalar, günümüzün teknoloji odaklı ekosisteminde hayati bir öneme sahip. Araştırmaların derinliği ise gelecekteki somut uygulamalar için fırsatlar sunulmasını sağlıyor. Yapay zeka, robotik, kuantum hesaplama, temiz enerji, nanoteknoloji ve çok daha fazlası aracılığıyla endüstrilerde devrim yaratma ve dünyanın sorunlarını çözme fırsatı, en parlak beyinler için itici güç olmaya devam ediyor.

 

J-START Fonu, Türkiye’de kurulan start-up’lara yatırım yapacak ve üniversitelerden çıkan derin teknoloji start-up’larına öncelik verecek. Türkiye’nin ilk teknoloji ticarileştirme şirketi olarak Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan Inovent, fon için danışmanlık ve keşif hizmetleri sağlayacak. Inovent tarafından sunulan öneri portföyünden seçilecek start-up’lara yatırım yapılmasına karar verecek olan Yatırım Komitesi’nde ALJ’den, Sabancı Holding’den ve Sabanı Üniversitesi’nden den birer temsilci yer alacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Beyaz Haber Ajansı
Tema Tasarım | Osgaka.com